2023-11-13 15 瀏覽
最近朋友介紹咗一家隱世串燒店,選擇非常豐富多樣,氛圍低調又溫馨,給人一種舒適既感覺。最特別係食串燒前會有一個七彩顏色調味選擇,分別係梅鹽、柚子鹽、咖喱鹽、抹茶鹽、七味粉、一味粉等等,每一種調味都帶來不同既風味體驗,能滿足味蕾。燒鱈魚乾咬落去脆脆地,點埋沙律醬食,非常好既佐酒小食。雞心烤得剛剛好,外層微微焦香,咬落去有嚼勁。雞頸肉肉質非常嫩滑,帶有一點點既嚼勁,每一口都充滿鮮美既雞肉香氣。雞上髀肉肉質嫩滑,咬落去好多汁,雞皮烤得微微,一定要試。食道雞食道嚼勁土足且彈牙的,雞食道較為脆嫩,經過烤烤之後外層變得酥脆,內部保持一定既嫩度。糯米雞肉棒用糯米包裹著鮮嫩既雞肉,糯米既香氣和雞肉既鮮嫩,每一口都帶來濃郁既口感。青椒仔/秋葵保留左蔬菜的鮮甜口感,青椒既清脆和秋葵既嫩滑,相互襯托出彼此既風味,給人一種清新既感覺。香蔥三元豚肉卷豚肉包裹著香蔥烤,豚肉油脂香係口中溶化,香蔥既香氣彌漫在口中。醬油燒飯團咬落去感受到鹹香既醬油味道,香氣四溢,飯團質感非常柔軟,有嚼勁。抹茶厥餅口感綿密,抹茶香氣濃郁,微苦既抹茶味道與甜味完美地融合在一起,非常好食既甜品。

燒鱈魚乾
咬落去脆脆地,點埋沙律醬食,非常好既佐酒小食。

雞心
烤得剛剛好,外層微微焦香,咬落去有嚼勁。

雞頸肉

雞上髀肉
肉質嫩滑,咬落去好多汁,雞皮烤得微微,一定要試。

食道

青椒仔/秋葵