2020-07-09 82 瀏覽
同朋友踩完單車嚟到大圍 又唔想頹食 想搵個有feel嘅地方坐低慢慢傾計enjoy下 見到呢間嘅review好似唔錯 所以決定試吓佢呢間嘅小店比較隱蔽 所以比較靜入到去覺得啲裝修有種好溫馨嘅感覺 再加上少少昏暗既燈光 好岩同朋友/情侶坐低傾計食飯研究左餐牌一輪 最後決定叫白酒煮蜆 西班牙黑毛豬肋眼同阿拉斯加蟹肉餅阿拉斯加蟹肉餅底係烘左嘅蒜蓉包 上面鋪滿蟹肉啲蟹肉好鮮甜 調味岩岩好白酒煮蜆配蒜蓉包不得不說真係好鍾意佢個汁 因為平時好怕會食啲好重酒味嘅嘢 覺得好似會蓋過哂原本食物既味道但係佢呢個酒味啱啱好 唔會太濃 而白酒既香更突顯左蜆既鮮甜🤤可以試吓將蒜蓉包沾少少醬去食 更加有風味黑毛豬肋眼(推薦7成熟!)呢個係今晚最有驚喜嘅菜式 千祈唔好俾佢嘅外表呃到 以為佢係一塊豬扒佢嘅肉質好嫩 一啲都唔乾身 好有肉汁 而且唔會有豬腥味 就咁唔沾任何醬都已經覺得好好味中意重口啲既都可以沾佢配既sauce 味道都好特別 有少少似Pizza上面嘅sauce 同個黑毛豬都夾得黎之餘唔會蓋過佢既肉香今餐好滿意!會推薦比其他朋友
同朋友踩完單車嚟到大圍

白酒煮蜆配蒜蓉包
不得不說真係好鍾意佢個汁

可以試吓將蒜蓉包沾少少醬去食 更加有風味

黑毛豬肋眼
黑毛豬肋眼(推薦7成熟!)

中意重口啲既都可以沾佢配既sauce
味道都好特別 有少少似Pizza上面嘅sauce