前幾日放假搵下有咩地方可以打卡影下相📸俾我發現到呢間隱世餐廳 餐廳位於林村 係大埔轉小巴入去勁方便 餐廳好易搵 一入嚟已經有種遠離繁囂嘅感覺!午市套餐低至$138 難得入嚟當然試吓多啲菜式啦 呢度選擇真係好多 有選擇困難嘅我直接叫左二人套餐🤣//🍽️ 二人套餐 ($980)前菜+頭盤+餐湯+主菜+甜品+飲品.🥗凱撒沙律沙律菜好新鮮好清甜 仲有麵包糠係上面配有蕃茄仔同芝士 口感豐富又開胃.🐚燒焗日本黃金帆立貝大大粒嘅帆立貝 鋪滿邪惡十足嘅芝士肉質肥厚彈牙 味道鮮味多汁旁邊仲放有小磨菇片一齊焗 減低膩感.🦞酥皮龍蝦湯越來越少見酥皮湯 呢度酥皮酥脆好香牛油味龍蝦湯好香濃 唔會水汪汪 有粒粒龍蝦肉將酥皮浸落湯 好索味好好飲仲配有烘到脆卜卜嘅金黃色蒜蓉包.🐷燒伊比利亞黑豚扒肥瘦適中 火候控制得好好 能夠鎖住到肉汁 好彈牙有口感 點埋醬汁食味道更豐富.🥩燒安格斯肉眼扒Medium完全冇overcook 大塊之餘 肉質嫩滑 脂肪分怖平均 食落唔會鞋口 仲有薯蓉做配菜 .🍨甜品 - 雲呢拿雪糕配黑加侖子醬雪糕好有奶味 黑加侖子醬酸酸甜甜.🥛意式泡沫凍咖啡咖啡好靚 厚厚一層泡沫 容易入口夠香醇.🫖桂花烏龍
前幾日放假搵下有咩地方可以打卡影下相📸

🍽️ 二人套餐 ($980)
前菜+頭盤+餐湯+主菜+甜品+飲品
咖啡好靚 厚厚一層泡沫 容易入口夠香醇
🫖桂花烏龍
香濃嘅烏龍茶 帶有淡淡桂花香 好啱女士飲
有燭檯保溫 可以慢慢飲唔驚凍咗

環境真係好放鬆 好似真係渡假咁🌴有泰式木屋仔🛖放有好多盆栽擺設🪷每個角落亦都有用心佈置 庭園設有錦鯉魚池同噴泉⛲️可以周圍打卡😍最值得讚係員工服務好好 上菜速度唔會太快 會因應返我哋食嘢速度 而且有足夠餐具 又會定時換碟🫶🏻🫶🏻加分~~
酥皮龍蝦湯
凱撒沙律