2021-03-17 303 瀏覽
<<Thursday Couple 尋食記😋👣>> 同男朋友係YOHO Mall 睇完戲!就係元朗搵啲嘢食!想舒舒服服坐低食啲好嘢!之後就上OR睇到呢間泰國野環街同食物都好似不錯😚🥰好有泰國fu ,好似開咗好耐,好多人都推薦🔥所以我地就行咗過黎呢邊。其實都要行一段路,但同男友散下步咁過黎都幾正🥰🤣🔥好似去咗外國旅行咁!仲有個吧枱仔!好有feel !我見大家多數都係黎飲酒chill 下!好正!仲有個大銀幕播住啲外國歌同MV ,好寫意!☺️☺️😎🤩佢哋嘅食物種類都好多,一般嘅泰國菜都有齊!見到個唔係成日有嘅蠔,男朋友話想試!又唔想咁熱氣叫炸蠔!咁啱佢有一個泰式烤蠔!好似都好正!所以叫咗!而我本身自己唔係好食蠔嘅!但有成四隻,所以我都試下,因為男友話唔會腥,同佢個sauce 啲味好正,好特別,有啲酸酸辣辣咁!我食落都覺得幾好食!😂🤣😂中意食蠔都幾推薦你叫!😚😚但佢就唔會太重海水味!🤩之後又例牌叫番個pad thai ,再加上呢個睇圖已經覺得佢好靚靚!有個蛋網包住啲pad thai ,仲有隻蝦做裝飾!啱曬打卡!🥳🥳但原來佢啲pad thai 都炒得幾地道,又偏酸甜,
<<Thursday Couple 尋食記😋👣>>

泰式燒蠔

之後又例牌叫番個pad thai ,再加上呢個睇圖已經覺得佢好靚靚!有個蛋網包住啲pad thai ,仲有隻蝦做裝飾!啱曬打卡!🥳🥳但原來佢啲pad thai 都炒得幾地道,又偏酸甜,又夠鑊氣!真係唔錯,食到個sauce 即刻令我諗起泰國!好鬼正!佢偏小少濕,但個濃味嘅sauce 真係好唔錯!😋😋喜歡!

Pad  Thai

之後都叫左個小食拼盤!咩都有啲!有串燒啦,春卷,魚餅,蝦餅,啲小食都炸得幾夠脆,味道不錯,點番個醬就正!

什錦小食

必食菜嘅我哋,緊係唔少得叫番碟菜啦!好耐冇食過芥蘭嘅我哋,叫左碟馬拉盞炒芥蘭,嘩!呢碟真係好正,有鑊氣!又夠味!我呢個泰妹好掛住呢隻味呀!正!芥蘭又夠脆,甜!好食☺️🤩🥰

馬拉盞炒芥蘭

最後呢個都係必推介嘅青咖喱雞!雞係新鮮雞,無雪藏味!又多嫩同多汁,最正嘅係個咖喱真係好正,可以話係我食過數一數二嘅青咖喱,唔好睇佢好似好青偏綠咁,佢啲椰汁落得好足,椰味重,又香,甜,正到爆炸!🥰🥰🥰☺️🤪想再食過!😋

青咖喱(雞)

而椰青都幾清甜多肉,有番曬啲泰feel ! 爽!

椰青

呢杯菠蘿梳打特飲都幾推薦,有菠蘿肉,又夠甜,菠蘿味唔會假但又足味!好正!

菠蘿梳打特飲

超推薦大家同朋友黎chill 下!佢地好似都幾多人黎聽下歌,傾下計,飲番杯!環境又好!放鬆下真係不錯!☺️☺️😚🤪
泰式燒蠔
Pad  Thai