2021-11-11 64 瀏覽
最近同好朋友都各自忙搬屋,難得約出嚟,搵咗間喺工廈嘅cafe坐下、hea下、食下嘢。我哋兩個都執左成朝屋,到一見面時都不約而同話好肚餓!我哋睇完menu,樣樣都想食,結果叫左3個餐🤣有肉、有雞、仲有魚,超豐富呀!📍呃like全日早餐(連餐飲)$70呢個價錢有呢個份量真係算抵食。尤其對女仔嚟講,係有啲大份, 有牛角包、 炸薯餅、 煙三文魚、漢堡扒、 腸、 煙肉、 黑松露炒蛋、 沙津菜和茄汁豆 。第一時間,就係試黑松露炒蛋,平時很怕黑松露嘅味道太濃烈,呢度嘅黑松露炒蛋就啱啱好,有很香松露味,入口沒有太濃烈。沙津菜配日式芝麻醬是最好嘅配搭,另外煙三文魚、 漢堡扒、 腸、 煙肉沒有什麼特別, 不算太咸 (最怕那些太重味)。 另外,如果牛角包可以脆身就更好。,可能放久了等其他食物,變得不鬆脆。📍進擊炸魚柳漢堡配薯條(連餐飲)$70去cafe除咗必食All day breakfast 之外,梗係要試漢堡啦!進擊炸魚柳真的很進擊,超大份的說❗️❗️❗️炸魚柳煎得香脆唔油膩,魚柳鬆軟好吃,配上沙律醬、生菜、番茄。面包有厚度,有略略炸過,外層微脆質地鬆軟。📍扒春雞扒(配意粉,連餐飲)$70最後就試埋扒春雞扒,
我哋兩個都執左成朝屋,到一見面時都不約而同話好肚餓!

📍呃like全日早餐(連餐飲)$70
呢個價錢有呢個份量真係算抵食。

呃like全日早餐(連餐飲)

📍進擊炸魚柳漢堡配薯條(連餐飲)$70
進擊炸魚柳真的很進擊,超大份的說❗️❗️❗️
進擊炸魚柳漢堡配薯條(連餐飲)

📍扒春雞扒(配意粉,連餐飲)$70
最後就試埋扒春雞扒,扒春雞扒以香草略醃,味道剛好,不強烈,春雞扒外層雞皮烤得脆脆,肉質嫰滑。意粉另外配上意粉汁,食嘅時候淋上去即可。
扒春雞扒(配意粉,連餐飲)

📍熱菜蜜
餐飲方面我哋選擇咗熱菜蜜,味道剛好。

另外,環境方面,這裡很寬敞, 檯與檯之間好有空間感,唔擠逼。

我跟朋友傾了差不多兩小時才走。
這裡也適合一大班人玩 (有些枱應該可以容納十人), 有書和BOARDGAME可以借。

提提大家離開時, 記得要自己將食物盤和餐具放到門口的收集處, 還要看清楚分類🙏🏻

呃like全日早餐(連餐飲)