2024-03-16 101 瀏覽
我今日午餐去咗一間超正嘅印度菜餐廳,已經食過好幾次喇。佢哋嘅自助點餐好方便,掃QR碼就可以用手機點餐。最正嘅係佢哋嘅咖喱菜餚,你可以自己揀辣度,預設辣度就好似譚仔五小差唔多。我今日點咗一份咖喱牛套餐,大約7X蚊。份量好啱女仔食,有5-6塊嘅牛肉同一片Naan餅。咖喱嘅汁好勁,好滑好滋味,最好食就係用Naan餅蘸住食,真係好正!呢道咖喱牛,我講真,係我食過最正嘅印度菜之一。我同同事仲叫咗個12吋嘅披薩(大約12X蚊)。我個人覺得佢嘅餅底有啲濕濕地,唔係我嘅最愛,但係佢嘅優勢係材料新鮮靚味。總括而言,呢間印度菜餐廳嘅咖喱牛真係驚艷,咖喱汁煮得好正,配埋Naan餅就更加一流。至於披薩,質感唔係我最鍾意,但係成份新鮮同埋好好味。如果你想食正宗嘅印度菜,呢間餐廳絕對係一個好選擇。不過,如果你對披薩有啲特別要求,可能要考慮其他選擇啦。

2024-02-07