2023-07-21 135 瀏覽
呢間係某🔵B仔隔離嘅💛店十分不起眼,人流少,好容易miss左。但呢間可以話係我最喜愛的手搖飲鋪,全因用料十足,價錢相宜👍我有做占嘅習慣,所以最中意飲佢地嘅乳酪奶系列。同其他鋪頭唔同,佢哋嘅乳酪奶非常健康,可以揀走冰走甜,只會飲到生果同乳酪本身嘅甜味,無添加糖,甚至可以加10蚊轉fage嘅0%脂乳酪!真真正正係鮮果乳酪奶,唔係肥仔水☺️個人嚟講,十分推薦Keep住團火(火龍果乳酪奶,$35,S size)同小粉紅(士多啤梨乳酪奶,$35,S size)。走冰走甜之後,火龍果比較清甜解渴同消濟,小粉紅就比較酸味重啲。大小方面,小杯其實都已經頗飽肚,畢竟係乳酪,啱哂食完飯仲有少少位飲一杯做meal end👍