2024-01-29 108 瀏覽
朋友好耐以前已經推薦過呢一間手搖飲品店!實在太後悔點解我唔早啲認識到呢一間嘢飲舖🥹佢實在太適合啲鍾意飲甜野又怕肥嘅人!同埋佢除咗可以轉脫脂奶,0%fat greek yogurt,仲可以轉代糖,即刻罪惡感減半!🤭香港本來就冇乜邊間可以轉代糖,因為成本好高!同埋正常轉做代糖係會難飲咗(我覺得啦),但係呢一間轉左都係好好飲🥹✨小粉紅(士多啤梨乳酪奶) $42 +7(轉羅漢果糖)我想講佢好適合做代餐,飲完一杯真係飽到完全唔想食嘢!我第一次飲嘢飲可以飲到飲唔晒😂超滿足!同埋佢超足料,老闆娘話佢用咗18粒士多啤梨打出嚟,杯杯都係真材實料用水果,唔係加香料!✨桃芒(水蛋桃x芒果x茉莉茶) $38呢個嘅茶底香到爆,好fresh,係用新鮮芒果同埋桃!當日經過嘅時候係老闆嘅媽媽看舖,佢超級nice!同我哋傾偈講開話佢個仔開完間鋪之後就移咗民,留低咗呢個舖頭俾佢繼續做~不過佢都老,做到好攰,同埋都唔係好搵到錢,所以都好想結業!晴天霹靂!我心諗我難得先飲到間咁好嘅嘢⋯可唔可以做耐啲😂等我飲多幾次!所以大家想試嘅話就趁早🫣📍 真.奶 (元朗)元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖.#stilleating元朗 #

✨小粉紅(士多啤梨乳酪奶) $42 +7(轉羅漢果糖)

✨桃芒(水蛋桃x芒果x茉莉茶) $38
呢個嘅茶底香到爆,好fresh,係用新鮮芒果同埋桃!

📍 真.奶 (元朗)
元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖
#stilleating元朗 #香港美食 #屯門美食 #元朗美食 #天水圍美食 #hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #真奶 #珍奶 #減肥飲品 #手搖飲品
  • 小粉紅
啱啱做完gym 有啲肚餓🤤咁啱經過B仔見到隔離嘅真奶~就係喺B仔隔離 小心行得太快錯過咗😕買咗一杯小粉紅 即係士多啤梨乳酪奶仲加咗$10 27g protein😍😍😍😍飲完飽肚之餘 仲可以補充返一日所需嘅蛋白質門口店主寫咗嘢飲嘅排行榜 大家可以參考吓黎買🤣🤣下次經過可以再試吓其他唔同嘅口味🤩另外如果對奶有敏感嘅朋友仔都可以加錢轉做植物奶簡直就係考慮到唔同人士嘅身體需要😗正店員仲好有禮貌😉😉
啱啱做完gym 有啲肚餓🤤
咁啱經過B仔見到隔離嘅真奶~
就係喺B仔隔離 小心行得太快錯過咗😕

店員仲好有禮貌😉😉

小粉紅
小粉紅
2023-07-21 131 瀏覽
呢間係某🔵B仔隔離嘅💛店十分不起眼,人流少,好容易miss左。但呢間可以話係我最喜愛的手搖飲鋪,全因用料十足,價錢相宜👍我有做占嘅習慣,所以最中意飲佢地嘅乳酪奶系列。同其他鋪頭唔同,佢哋嘅乳酪奶非常健康,可以揀走冰走甜,只會飲到生果同乳酪本身嘅甜味,無添加糖,甚至可以加10蚊轉fage嘅0%脂乳酪!真真正正係鮮果乳酪奶,唔係肥仔水☺️個人嚟講,十分推薦Keep住團火(火龍果乳酪奶,$35,S size)同小粉紅(士多啤梨乳酪奶,$35,S size)。走冰走甜之後,火龍果比較清甜解渴同消濟,小粉紅就比較酸味重啲。大小方面,小杯其實都已經頗飽肚,畢竟係乳酪,啱哂食完飯仲有少少位飲一杯做meal end👍

2023-05-11 183 瀏覽
喺元朗食完飯出嚟,無意中發現到呢間飲品,係人氣b仔隔離,但呢間茶飲店就冇人,睇menu都唔錯,好多嘢揀。有乳酪奶、水果茶、烏龍茶等等,而且價錢唔貴,就試吓啦。揀咗小粉紅 - 士多啤梨乳酪奶,大杯size $42算ok可接受。本身驚佢會好似沙冰咁,好彩唔係,係好smoothie,好濃士多啤梨味,但唔會好甜,都好香奶味同乳酪味,各樣味道都適中。而且高纖又有益生菌,健康。唔鍾意太甜可選健康代糖,鮮奶敏感可轉植物奶,好貼心,唔洗怕肥或者怕肚柯,我本身都算腸胃敏感,照飲咗乳酪奶好彩都冇事。

而且高纖又有益生菌,健康。
小粉紅士多啤梨乳酪奶

2023-03-28
小粉紅士多啤梨乳酪奶
2023-02-07 191 瀏覽
嚟得元朗,食完飯梗係要整個飯後甜品先圓滿😆~食完碗雞球米線之後一於整杯Fit爆絲打🧍🏼‍♀️~香蕉🍌乳酪奶~當堂成件事滿足晒😎老闆娘好nice好禮貌👍🏻☺️🐰年生意興隆(明嘅就明😺)
嚟得元朗,食完飯梗係要整個飯後甜品先圓滿😆~

食完碗雞球米線之後
一於整杯Fit爆絲打🧍🏼‍♀️

~香蕉🍌乳酪奶~
當堂成件事滿足晒😎

老闆娘好nice好禮貌👍🏻☺️
🐰年生意興隆(明嘅就明😺)

2023-02-07
2022-12-26 213 瀏覽
黃店真奶真好飲💗 試過一次之後返唔到轉頭唔同人整手勢參次 不過味道係好飲嘅有試過唔知點解杯嘢有冰同有試過飲到芒果皮😅.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .▪️大隻巴打 大杯 💪🏻 - $42健康芒果乳酪奶 多蛋白質乳酪味重 預設少甜 唔會太甜太水 飲落好健康又飽肚 啱曬健身同減肥人士當輕食代餐一流😋💯✨.❝
黃店真奶真好飲💗
乳酪味重 預設少甜 唔會太甜太水
飲落好健康又飽肚 啱曬健身同減肥人士
當輕食代餐一流😋💯✨

2022-12-04 129 瀏覽
真奶其實就系比佢的名吸引倒去買🫣太有想像空間☺️味道吾錯,好有誠意,性價比高,可以繼續幫襯🥰🥰大家睇倒的名諗起的咩🤣🤣負責改名個人,真系掂呀👍👍👍
真奶

其實就系比佢的名吸引倒去買🫣太有想像空間☺️
味道吾錯,好有誠意,性價比高,可以繼續幫襯🥰🥰
大家睇倒的名諗起的咩🤣🤣負責改名個人,真系掂呀👍👍👍

2022-07-11 297 瀏覽
行到身水身汗成日都想飲啲台式飲品但係又怕糖分太高冇益朋友介紹呢間話呢度主打健康嘅飲品叫咗杯呢度top1 嘅小粉紅原來係士多啤梨乳酪奶見有網友介紹希臘乳酪好飲加$10轉咗做希臘乳酪飲落去果然係真材實料勁多士多啤梨籽士多啤梨味都好濃❤️❤️飲落亦唔會太甜非常正👍🏼👍🏼但個人覺得$52好似有少少貴呢個價錢真係可以食到餐飯😂😂另外店員都非常之好禮貌會好有耐性咁解釋唔同飲品下次如果有嚟開元朗一定會再幫襯
行到身水身汗
另外店員都非常之好禮貌
會好有耐性咁解釋唔同飲品
下次如果有嚟開元朗一定會再幫襯
2022-07-08 164 瀏覽
外賣叫咗芝士奶蓋抹茶,唔知佢係俾錯定係真係咁,佢個芝士奶蓋不但無芝士味,奶味仲要係奶粉味。飲到一半放棄咗,個肚有啲唔舒服,個口成陣嘔奶奶粉味,好反胃。枉佢個名仲叫做真·奶…..
枉佢個名仲叫做真·奶…..

芝士奶蓋抹茶
外賣送餐
  • 無嘢推薦
2022-04-22 219 瀏覽
依間野本身啲野飲名已經好搞笑😆差啲想飲同(冇影到Menu I'm so sorry🙇🏻‍♂️)最後我揀咗依個Top 2嘅-芒果乳酪奶 🥭🍼咁我自己平時就有啲驚芒果味嘅野飲/野食嘅你知有時啲假芒果味真係好奇怪👽一時之間淨係記得以前M記芒果軟雪糕。。。咁依個飲落口 我係即刻眼球Bling Bling嘅👀有機會係我飲過嘅芒果產品Top 3🤭雖然佢嘅味道都係似楊枝甘露x許留山多芒小丸子但佢依個乳酪杰杰地係令到杯野飲更順滑厚重有奶香我。很。愛!//另外 好欣賞嘅係依間野都好貼心 😳飲奶會肚痛嘅 佢可以幫你轉植物奶做尖要Protein嘅 佢可以幫你加27g落去關注血糖嘅 又可以轉健康代糖加上乳酪本身都健康成件事簡直係手搖界嘅Role Model 🦹🏻//分數: 9.5/10✨$38中杯 價錢高過我所想DD同埋可能太好飲 好快飲曬🥹如果你買$45大杯 仲有得溝味添!I will be back! 下次試試佢!伏味: 0/10💩沒有補充 讚讚!//📌 真奶元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖//#新界 #大西北 #屯元天 #💛#朗屏 #朗屏美食 #元朗 #元朗美食 #飲品 #手搖飲料 #芒果 #乳酪#HK
依間野本身啲野飲名已經好搞笑😆
差啲想飲[師傅愛你]同[金毛鈴]
(冇影到Menu I'm so sorry🙇🏻‍♂️)
最後我揀咗依個Top 2嘅[大隻巴打]-芒果乳酪奶 🥭🍼
咁我自己平時就有啲驚芒果味嘅野飲/野食嘅
你知有時啲假芒果味真係好奇怪👽
一時之間淨係記得以前M記芒果軟雪糕。。。
咁依個飲落口 我係即刻眼球Bling Bling嘅👀
成件事簡直係手搖界嘅Role Model 🦹🏻
分數: 9.5/10✨
$38中杯 價錢高過我所想DD
同埋可能太好飲 好快飲曬🥹
如果你買$45大杯 仲有得溝味添!
I will be back! 下次試試佢!
伏味: 0/10💩
沒有補充 讚讚!
📌 真奶
#新界 #大西北 #屯元天 #💛
#朗屏 #朗屏美食 #元朗 #元朗美食
#飲品 #手搖飲料 #芒果 #乳酪
#HKFoodie #Foodie_Server_朗屏 #真奶
#HKIG #HKFood #HKFoodBlogger #HKInfluencer
#Foodporn #Foodstagram #Instafood
#Openrice #食評
2022-04-16
8 分鐘 (外賣自取)
2022-04-11 160 瀏覽
📍「真。奶」- 元朗今次食食食之旅黎到元朗😌👧🏻一直想試呢間好耐架啦😍佢哋主打健康飲品,岩哂減肥/增肌/健康人士💛🍴小粉紅-士多啤梨乳酪奶🍓💰HK$42✨推薦指數:10/10首先要讚嘅係佢啲名好正🤣(你懂的🤭)呢杯小粉紅顏色好靚,非常IG-able📸飲落食到粒粒士多啤梨果肉🍓,連埋乳酪飲非常夾,整體甜度岩岩好🥰呢個配搭非常開胃,連👦🏻都係咁爭住飲🤣推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比:💰💰💰/5//真.奶 (元朗)地址:元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖
📍「真。奶」- 元朗

今次食食食之旅黎到元朗😌

🍴小粉紅-士多啤梨乳酪奶🍓
💰HK$42
✨推薦指數:10/10
首先要讚嘅係佢啲名好正🤣(你懂的🤭)
呢杯小粉紅顏色好靚,非常IG-able📸
呢個配搭非常開胃,連👦🏻都係咁爭住飲🤣

推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰/5
真.奶 (元朗)
地址:元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖
  • 小粉紅
2022-04-05 152 瀏覽
🥤真.奶🥤📍:元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖⭕️:現金、Alipay、八達通呢間位於元朗‘舊b’隔離嘅良心茶飲店💛 佢哋嘅飲品各具特色 連名都好特別😂 最令我關注嘅係 真奶主打冇罪惡咁飲手沖飲品🙈健康又好味!除咗有梳打特別款之外 仲有乳酪奶可以當輕食代餐 牛奶敏感既亦可以轉植物奶🙌🏻🥤香蕉乳酪奶香蕉嘅味道好重好香 飲落去啖啖香蕉蓉 乳酪奶好濃郁 同香蕉無敵夾 比例適中 飲完好飽肚 唔會太甜 如果想再健康啲 可以轉健康代糖(木糖醇/羅漢果糖)!🥤榛Or奶對於非常鍾意榛子醬同Oreo嘅我來講 呢個一定必叫!味道非常之濃郁 飲落啖啖榛子味 加埋有少少Oreo粒粒咬下 溝埋啲奶一齊飲 好香 唔會死甜 真係好滿足好邪惡😍🥤悲情城市(火龍果x血橙x青檸x無糖汽水)呢一款飲落去一啲都唔悲情😂 估唔到火龍果同血橙都好夾 再配合埋無糖汽水 青爽得來會有微酸 啱啱沖出嚟會有漸變色 但係我撈暈左先記得影相😂 呢款真系邪惡得來亦唔怕唔健康😍
🥤真.奶🥤

📍:元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖
⭕️:現金、Alipay、八達通

🥤香蕉乳酪奶

🥤榛Or奶

🥤悲情城市
(火龍果x血橙x青檸x無糖汽水)

2022-04-03
5 分鐘 (外賣自取)
2022-03-27 116 瀏覽
《真。奶》原來仲有 mirror 應緩拎,今日有我家妹妹最鍾意嘅Ian 。🍓『小粉紅(M)』 $38第一次飲,排行榜上 #number1 嘅 #小粉紅,擔心有藥水味,所以只係叫我M size;飲一啖,即刻放鬆晒,完全無藥水味,入面仲有少少籽同士多啤梨粒;味道同杯裝strawberry yogurt好似⋯⋯🍑『薑桃』 $35哩杯已經係default 微甜;比較重嘅桃蓉,集中喺杯底,飲落仲有桃肉;加埋薑梳打,多咗fizzy 嘅質地⋯⋯🍎『蘋果日醋紅茶』 $35解渴解膩之選:醋味主導咗成杯飲品,但係茶味就唔明顯;。📍 真.奶 (元朗)元朗裕榮徑3-5號金禧樓地下5號舖

🍓『小粉紅(M)』 $38
⋯⋯
🍑『薑桃』 $35
⋯⋯
🍎『蘋果日醋紅茶』 $35
解渴解膩之選:醋味主導咗成杯飲品,但係茶味就唔明顯;
蘋果日醋紅茶。薑桃。小粉紅(M)

📍 真.奶 (元朗)
2022-03-27
外賣自取
蘋果日醋紅茶。薑桃。小粉紅(M)
2022-02-12 155 瀏覽
小店強調自己係“真奶”,感覺比較健康,今日經過,試了“烏龍寒天鮮奶茶”🧋,無其他珍珠奶茶咁甜,啱我口味。其實大部分人都係推介不同水果味的乳酪飲品,或者我下次都應該會試下😉
烏龍寒天鮮奶茶
烏龍寒天鮮奶茶
🍓真奶🥛士多啤梨啤梨蘋果橙蘋果橙士多啤梨點樣揀識揀一定揀良心店喺大棠賞完唔太紅嘅紅葉溫馨提示大家上山最好咪揸車係就係慳咗腳骨力但塞車都塞哂時間(●︎⁰౪⁰●︎)啲小巴見到車龍都唔上去山頂接客所以上面等小巴嘅人就永遠都等唔到車所以要搭小巴落山嘅朋友們都唔好on居居喺上面等啦真係等到天光( ・᷄-・᷅ )行山到腳軟一定要去元朗嚟個美食巡禮醫下肚CLS腦細好似唔識飽咁最後我哋食咗成5間店(-ω-;)等我逐間介紹下第一位出場佳麗係「真奶」見到店員大大隻結結實實就知佢哋主打係健康又好味嘅飲品我哋試咗排行榜TOP 1小粉紅同Special drink悲情城市💓小粉紅🍓啱哂我呢啲成日玻璃心鬧鬼腦細嘅衰女朋友飲鬼叫佢成日搞到我森七七咩(●︎`^´●︎)飲呢杯下火最好用咗士多啤梨同乳酪blend成蘊含豐富蛋白質又唔會過甜唔怪之得係Number 1 (*˙꒳˙*)‧⁺✧︎*🍊悲情城市🍋飲落一啲都唔悲情‧⁺◟︎( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ ) 火龍果+血橙+青檸呢個組合啱哂行完山青爽得嚟酸May may飲到腦細個人清醒哂下次我都好想試下「大隻巴打」( ∩︎՞ټ՞∩︎) ンフ~~大家唔好誤會都係野飲嚟㗎~
🍓真奶🥛

士多啤梨啤梨蘋果橙
蘋果橙士多啤梨點樣揀
識揀一定揀良心店

喺大棠賞完唔太紅嘅紅葉
溫馨提示大家
上山最好咪揸車
係就係慳咗腳骨力
但塞車都塞哂時間(●︎⁰౪⁰●︎)
啲小巴見到車龍都唔上去山頂接客
所以上面等小巴嘅人就永遠都等唔到車
所以要搭小巴落山嘅朋友們
都唔好on居居喺上面等啦
真係等到天光( ・᷄-・᷅ )

行山到腳軟
一定要去元朗嚟個美食巡禮醫下肚
CLS腦細好似唔識飽咁
最後我哋食咗成5間店(-ω-;)
等我逐間介紹下

第一位出場佳麗係「真奶」
見到店員大大隻結結實實
就知佢哋主打係健康又好味嘅飲品
我哋試咗排行榜TOP 1小粉紅同
Special drink悲情城市

💓小粉紅🍓
啱哂我呢啲成日玻璃心
鬧鬼腦細嘅衰女朋友飲
鬼叫佢成日搞到我森七七咩(●︎`^´●︎)
飲呢杯下火最好
用咗士多啤梨同乳酪blend成
蘊含豐富蛋白質又唔會過甜
唔怪之得係Number 1 (*˙꒳˙*)‧⁺✧︎*

🍊悲情城市🍋
火龍果+血橙+青檸呢個組合啱哂行完山
青爽得嚟酸May may
飲到腦細個人清醒哂

下次我都好想試下「大隻巴打」
( ∩︎՞ټ՞∩︎) ンフ~~
大家唔好誤會
都係野飲嚟㗎~