餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2023-11-02 108 瀏覽
朋友話最近去一間隱藏喺鬧市中嘅川菜很不錯,就帶我去試試。樓下並沒有顯眼招牌,位於商廈中嘅川菜真係好容易就錯過了假期下午時間到,大概一半滿座,不用等可以直接入。有自由搭配套餐最合適選擇困難症人士。我們叫了一份湯麵及干撈麵和2款小食,等了大概10分鐘就有。瘋狂肥腸麵食麵前就當然要飲啖湯,湯底十分濃郁,辣味夠勁。麵質地很有咬口,不會太腍身,配上湯底不會太嗆。肥腸煙韌,搭配辣湯簡直一流瘋狂擔擔麵同傳統上海擔擔麵唔同,依款係撈麵,比較偏向似熱干面個汁十分香濃但沒有油膩感,重口味人士之選。泡椒鳳爪酸辣口感十分開胃,完全停不下棒棒雞 +$33係油潑辣子搭配上香滑雞髀肉,同泡椒辣感不同,係慢慢滲出嚟嘅辣。重點係雞髀肉質很嫩滑,仲很吸汁成都老冰粉食辣嘅一定要配返一碗冰粉先至係地道嘅川菜食法。酒釀嘅香氣加上提子乾、花生乾和滑溜冰粉,真係解辣神器套餐起跳價$87包括咗正宗川菜主食和飲品,啱晒嗜辣人士

瘋狂擔擔麵
同傳統上海擔擔麵唔同,依款係撈麵,比較偏向似熱干面
個汁十分香濃但沒有油膩感,重口味人士之選。

泡椒鳳爪
酸辣口感十分開胃,完全停不下

棒棒雞 +$33

套餐起跳價$87包括咗正宗川菜主食和飲品,啱晒嗜辣人士