餐廳: 隨心
資訊:

2018-07-20 265 瀏覽
去開鰂魚涌搵朋友食飯, 知道海光街多野食就行入去搵下有咩食。朋友想食東南亞野, 見到一間叫隨心既星加坡餐廳, 入面都好多人, 我地就入左去試下啦~我地叫左以下既食物:-海鮮喇沙, 好多料, 湯底好濃郁, 好香椰奶味, 個麵係由米粉同好似瀨粉兩樣溝埋一齊, 食落都幾特別, 又掛湯。白蘿蔔糕, 哩個蘿蔔糕我第一次食, 佢係由蛋同一D韭菜粒一齊炒, 食落蘿蔔糕加埋D炒蛋一齊食多左層次, 另外點埋有少少微辣既森巴醬好夾海南雞加油飯, D雞皮爽肉滑, 雞肉與皮之間仲分離左D骨膠原啫喱出黎。油飯煮得軟硬適中, 唔會好軟, 而且好有雞油香, 好好味!!新加坡肉骨茶, 0岩0岩好夠4碗, 入面有3條排骨同白蘿蔔同冬瓜, 如果佢個肉骨茶可以加多少少胡椒辣會更加好麥皮蝦, 整得好好食, 佢D皮麥炒得好乾身, 而且個調味都好好, 淨係空口食D麥皮都覺得好正, 而D蝦都好大隻啖啖肉。話梅豬軟骨, D豬軟骨炆得好淋好入味, D骨炆到好似牛筋咁, D汁酸酸甜甜用黎送飯好好味炒通菜, D菜炒得好翠綠, 另外佢用左D好似馬拉盞既調味黎炒, 所以好惹味整體黎講D食物好食, 份量亦都大, 適合大班朋友一齊黎食呀!!

我地叫左以下既食物:-

海鮮喇沙