餐廳: 隨心
資訊:

2018-08-17 148 瀏覽
今晚係太古行行下街突然好想食新加坡野,所以就隨心咁行左去太古坊個邊既”隨心”食飯。行到入店內就見到有幾幅新加坡merlion同馬拉既畫係牆上,幾靚幾得意睇到個menu, 諗起去新加坡旅行時係hawker centres既美食,就心思思有好多野都想食諗左一陣,最後叫左個 海南雞喇沙 同 新加坡炒貴刁。喇沙個麵同雞係分開上,麵有米粉同米線,上面既米粉吸哂d湯可以令你啖啖都食到湯既椰香,個人就覺得唔錯。海南雞肉同皮分明,味道不過不失。佢地既炒貴刁係menu上好似話係跟新加坡炒粿條做法,味道都似既,幾好食,但係就用左河粉,同係新加坡食既唔同。成餐飯,個人都覺得幾好,算係味道算係中上既新加坡餐廳,價錢正正常常。可以一試

諗左一陣,最後叫左個 海南雞喇沙 同 新加坡炒貴刁。

海南雞喇沙
新加坡炒貴刁