2023-07-23 877 瀏覽
星期五放工,我哋諗住食好啲,行行吓見到呢間阿根廷餐廳入面幾有feel🥹,我哋講緊嘅係位於中環嘅Pampas Argentina Steak House🤩 入到餐廳,即刻order咗兩杯白酒,降下温先😮‍💨 因為返咗成日工都唔想諗食乜嘢,就叫咗兩個dinner set,套餐有前菜、主菜、side、甜品或咖啡。我哋最估唔到嘅係佢哋嘅麵包好好食🤤,上枱熱辣辣又軟熟🥹前菜我哋揀咗辣肉腸及empanada pie (係一款拉丁美洲嘅傳統小食,即係肉pie 不過包到好似新年角仔咁),整體感覺都唔錯,辣肉腸肥瘦均勻,大大嚿好開胃,襯少少Chimichurri 醬汁,酸酸哋,正!主菜我哋揀咗傳統肉眼扒 (set $328) 及烤三文魚 (set $288)。肉眼扒經過熟成,而且係阿根廷牛,切開充滿肉汁🤤個三文魚就正正常常,都幾好啦,魚肉鮮嫩三文魚皮夠脆口。甜品係麵包布甸,幾好食👍🏻 總結,依間阿根廷餐廳歷史悠久,價錢唔算太進取,誠意推介俾大家😌

我哋最估唔到嘅係佢哋嘅麵包好好食🤤,上枱熱辣辣又軟熟🥹

甜品係麵包布甸,幾好食👍🏻