2022-08-20 94 瀏覽
同個friend係界限街依間芳華絕代食泰國嘢!餐廳有兩層,霓虹燈光下開餐心情似彩虹咁靚🌈沙律、小食、串燒、泰國特色、甜品,選擇困難症又發作啦,吾知點揀添😂😂两個人叫咗一人套餐、炒菜、青咖喱配香酥餅同甜品套餐包一飲品一拼盆同主食,我哋以優惠價$10轉珍多冰,再以正價加多杯。杯飲品椰香味够,又多綠色粉條。若果甜度可改,就更加好啦😝!小食拼盆有蝦餅、雞卷丸、素菜春卷同雞翼,全部即做即上檯,新鮮香口。九款主食中選一個,我哋揀咗泰式鮮蝦炒金邊粉。雞蛋、蝦仁、芽菜、韭菜等多種配料炒既金邊粉够乾身,撈埋辣椒粉、花生粒同青檸汁,酸酸甜甜,幾開胃!泰式炒通菜(少辣)通菜炒得碧綠,好香蒜蓉味,少少辣,好惹味!青咖喱配香酥餅青咖喱汁有椰香味,豬頸肉好腍,香酥餅吾油膩,就咁食都好味。用來點咖喱汁係perfect match.本來想試下啲咁有特色嘅甜品,可惜……芒果糯米飯糯米飯軟糯又暖暖地,加上椰漿,好正!芒果好清香鮮甜!今次食吾到特色甜品,下次早啲再來食過先!
同個friend係界限街依間芳華絕代食泰國嘢!
餐廳有兩層,霓虹燈光下開餐心情似彩虹咁靚🌈
两個人叫咗一人套餐、炒菜、青咖喱配香酥餅同甜品

泰式炒通菜(少辣)
通菜炒得碧綠,好香蒜蓉味,少少辣,好惹味!

青咖喱配香酥餅

本來想試下啲咁有特色嘅甜品,可惜……
芒果糯米飯
糯米飯軟糯又暖暖地,加上椰漿,好正!芒果好清香鮮甜!

今次食吾到特色甜品,下次早啲再來食過先!