2018-05-21 439 瀏覽
難得gathering兼慶生,緊係想搵間有feel又可以慢慢食慢慢傾既地方啦,今次我叻喇,搵到間樓上cafe。一出𨋢望到門口已經有輕鬆愉快既感覺,cafe佈置型格簡潔,黑皮梳化配白雪雪既餐枱,半開放式廚房,開揚舒適,雖然地方細細,但都有3張大枱配u型梳化,可以坐到十個人,另外仲有細枱提供。有個小小遊戲閣,提供多款益智遊戲俾客人,可以慢慢食慢慢玩。荔枝紅茶,茶味香荔枝味濃,唔會太甜,非常台式。是日特飲-菠蘿乳酸,酸酸甜甜咁好開胃。凱撒沙律,沙律菜同車厘茄都非常新鮮爽脆,配上酸酸既黑醋汁,絕對有高級西餐廳水準。蜜汁雞肉串,雞肉串燒得夠香,雞肉嫩滑,配埋甜甜既蜜汁,真係好夾。泰式燒豬頸肉,豬頸肉一片片厚薄剛剛好,邊皮微焦又保持到裡面既肉汁,最重要個泰式醬汁,酸酸辣辣,夠晒泰國風味,開胃醒神。無得輸芝士薯條,濃濃既芝士包圍住剛炸起既粗薯條,芝士半溶又香又滑,仲要一d都唔膩,真係無得輸!粟米墨魚餅,望落平平無奇,點知原來足料又彈牙,充滿墨魚味,配埋粟米增加咬口,唔似一般溝粉整果d。吉列珍寶蝦,面層用麵包糠炸到脆卜卜,裡面包住原隻漲卜卜又鮮甜彈牙既珍寶蝦,好有水準。芝士汁焗蔬菜,芝士汁夠香滑,西蘭

有個小小遊戲閣,提供多款益智遊戲俾客人,可以慢慢食慢慢玩。

菠蘿乳酸、荔枝紅茶

荔枝紅茶,茶味香荔枝味濃,唔會太甜,非常台式。

是日特飲-菠蘿乳酸,酸酸甜甜咁好開胃。

凱撒沙律

蜜汁雞肉串、泰式燒豬頸肉

無得輸芝士薯條

惹味咖哩角、粟米墨魚餅、、吉列珍寶蝦、蜜糖雞翼

芝士汁焗蔬菜

芝士汁焗蔬菜,芝士汁夠香滑,西蘭花新鮮翠綠,最重要焗得剛剛好,蔬菜都keep得住水份。

卡邦尼煙肉扭扭粉

卡邦尼煙肉扭扭粉,卡邦尼汁香甜,扭扭粉軟硬適中,面層灑上咸咸既煙肉粒,令味道更有層次。

鮮茄焗招牌香茅豬扒飯

鮮茄焗招牌香茅豬扒飯,芝士焗到剛溶既拉絲狀態,豬扒肉質夠滑,有微微既香茅味,配埋個炒底飯,好味過一哥焗既豬扒飯多多聲。

食物水準高,環境舒適,店員姐姐又親切,今日真係非常盡興。

菠蘿乳酸、荔枝紅茶
凱撒沙律