2024-02-15 431 瀏覽
元朗有名嘅花甲粉店終於都開咗堂食,即刻同朋友嚟試下先,估唔到新春期間都唔加價,又冇加一,真係良心店喎😍小店流程係先寫好落單紙,再去收銀畀錢,然後自己搵位坐,叫到號碼就出去拎。我見食客都好自律,喺收銀度排隊落單,坐位都係坐埋一邊,唔會將啲嘢擺曬喺櫈度霸位。落單到拎得碗粉大概等咗15分鐘,堂食客好多外賣客都好多,見佢生意咁旺都鄧佢開心嘅😘自己就叫咗百撘麵,揀咗肥牛魚皮餃配米粉,湯底就bb辣同小麻。芫荽、蔥同炸蒜係自助落嘅,想要幾多就落幾多。個人覺得小麻加bb辣啱口味,湯頭仲幾鮮味添。米粉好多,仲有唔少娃娃菜同金菇,配料畀嘅份量都唔少,食完一碗係勁飽嘅😋朋友就要花甲粉,再加咗響鈴同漢堡扒,湯底就要咗中麻中辣,同樣係米粉底。試咗佢個湯底,確實係同我個百搭麵嘅湯唔同,雖然入口係麻同辣,但最後有海鮮嘅鮮甜味走出嚟,似乎湯底都用咗唔少花甲👍幾十蚊食飽飽又好味,抵啦😆我哋六點鐘入座就好好彩唔使排,去到六點半門口已經排長龍,好多人都轉外賣了。

2024-02-13