今日行經尖沙咀,就見到呢間新開嘅甜品小店,上網一搵先發現原來本來係一間IG shop,而家開咗實體店,作為雙魚座梗係要支持下威士忌Tiramisu巴斯克芝土蛋糕,芝士蛋糕好厚實,雖然用咗威士忌,但係味道唔會太濃烈,只係有淡淡嘅酒香,而且好香咖啡味,芝土蛋糕外面少少燶,控制得啱啱好。黑松露奶油芝士軟心曲奇,味道好特別,一咬落去就有濃烈嘅黑松露芬芳。加埋芝士好邪惡但係好吸引,overall味道鹹鹹地,配合芝士餡曲奇唔會太膩,仲食到落咗海鹽提升味道嘅層次感。經典焦糖朱古力肉桂卷,烤到外脆內軟,一拎出嚟走好香肉桂味,上面有一層厚厚嘅焦糖朱古力醬,比平日食到嘅玉桂卷味道更豐富。Roasted London Fog,手工伯爵奶茶飲品,用咗英國進口嘅手工烘烤伯爵茶,同4.3日本明治牛乳,飲落好滑仲有香濃嘅茶味,亦唔會太甜。雙魚座成日俾人話淨係識發夢,其實我哋都可以認真做嘢,做到有聲有色㗎!

威士忌Tiramisu巴斯克芝土蛋糕

經典焦糖朱古力肉桂卷