見到呢間師妹甜品網上好多好評,諗住難得嚟到差唔多就一於試一試啦,好多人推薦火焰雪山同埋千層蛋糕,但食完嘅感覺就係好唔抵食,唔明點解兩個雪糕加cream 要$46,千層蛋糕正正常常,但冇網上嘅人講到咁特別唔好食,坊間好多甜品舖都好食過佢有質素過佢。🍴火焰雪山 $46 (0/10)未食之前唔係好知火焰雪山係乜嘢,原來係上邊加cream加酒去燒,下面係雲呢拿同朱古力嘅雪糕,用嚟打卡影相就好靚,但味道真係唔得。個cream完全冇咩味,加酒走去燒啲酒流晒落個碟底度,完全冇咩酒味,真係得有好輕微嘅苦澀味🫠雪糕係雀巢,偏甜,整體來講都唔好食,雖然$46都唔應該要求太高,不過個味道同技巧真係不了。🍴蜂蜜豆腐千層蛋糕 $38 (6/10)覺得豆腐千層蛋糕好似好得意就叫咗嚟試,原來係蜂蜜啫喱同埋豆腐千層蛋糕,個蛋糕係冇蜂蜜味㗎,蛋糕好香濃嘅豆腐味,有豆腐嘅質感,千層做得到夠薄,但除咗豆腐味就食唔到其他味,冇忌廉嘅香濃或者奶香,蜂蜜啫喱係有蜂蜜味道口感比較硬身啲,整體來講正正常常好似食緊一磚豆腐咁,冇咩特別,普普通通。推薦指數: 3/10值錢都唔算貴,但味道真係一般般,唔值得特登入長洲去食,網上好評吹得太勁

🍴火焰雪山 $46 (0/10)

🍴蜂蜜豆腐千層蛋糕 $38 (6/10)

推薦指數: 3/10
值錢都唔算貴,但味道真係一般般,唔值得特登入長洲去食,網上好評吹得太勁,真係寧願食多幾串大魚蛋好過,芒果糯米糍都好過佢!