2023-05-30 1855 瀏覽
bookmark jor呢間西班牙餐廳好耐 最近見行開長沙灣呢邊就過咗嚟試試佢😛小店位置唔算太多 不過裝修牆磚好colourful 有西班牙🇪🇸特色🏋️我哋係中午時間過嚟嘅menu lunch set為主包entrance、main、dessert& drinkEntrance 我哋揀咗Gambas al Ajillo 西班牙蒜油蝦熱辣辣蝦肉彈牙 蒜油味十足 香濃🧄配埋脆卜卜嘅多士食👍🏻Mushroom Croquetas 松露蘑菇可樂餅可樂餅外脆內軟 一咬落去爆出香濃味道松露蘑菇味😍 食兩舊實在係唔夠(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)MainSpanish Spring Chicken 西班牙燒春雞 $188熱辣辣新鮮焗起嘅🐓肉汁鮮嫩 仲有蕃茄同埋🫑伴碟 夠晒開胃^ω^lberico Pork Presa 黑毛豬肩胛肉 $208黑毛豬肉味濃郁,🐷仲要有少少微紅唔會太熟🥰香口嘅油脂,咬落肉質軟嫩加埋西班牙青椒🫑正DESSERTItalian Gelato (Vanilla)一粒粒雲呢拿籽,香滑十足Drink Apple cider 餐廳serve嘅係Maeloc牌嘅有機蘋果酒,好清新又唔太甜,唔多飲酒嘅我
我哋係中午時間過嚟嘅menu lunch set為主
包entrance、main、dessert& drink

Entrance
我哋揀咗Gambas al Ajillo 西班牙蒜油蝦
熱辣辣蝦肉彈牙 蒜油味十足 香濃🧄配埋脆卜卜嘅多士食👍🏻

Main
熱辣辣新鮮焗起嘅🐓肉汁鮮嫩
仲有蕃茄同埋🫑伴碟 夠晒開胃^ω^

DESSERT
Italian Gelato (Vanilla)
一粒粒雲呢拿籽,香滑十足

Drink
Apple cider
餐廳serve嘅係Maeloc牌嘅有機蘋果酒,好清新又唔太甜,唔多飲酒嘅我都可以😌接受容易入口

傳統蕃茄多士
多士好香脆,➕新鮮蕃茄磨成既醬,入口好fresh 🍅多汁

一直都好想試佢哋嘅甜品Churros& Tortilla with Salt Cod蛋餅 呢個就要留返下次dinner再食lu😝
lberico Pork Presa 黑毛豬肩胛肉
Spanish Spring Chicken 西班牙燒春雞