2023-08-16 117 瀏覽
有一天終於出咗去長沙灣試呢間西班牙餐廳,不過今次係食午餐嘅,我叫了兩個餐,西班牙蒜片蝦,松露蘑菇可樂餅,西班牙海鮮飯及呢班牛肋骨。🦐蒜片蝦好爽好彈牙,注入濃濃的蝦膏味醬汁,真係殺死人喇~😍食完個蝦,好味到我連啲汁都飲晒,😅連我自己都覺得真誇張呢!接着就係松露蘑菇可樂餅,咬落脆脆的入口即溶花的醬汁,層次分明,好好食呀,😃話咁快到主菜了,西班牙海鮮飯,登登… … 濃濃郁郁的海鮮汁混入啲飯到,好濃烈的味道啊,令到每一粒飯都有強烈的海鮮汁,但又唔覺鹹喎,真利害,👏🏻不過..我自己就略嫌啲飯有啲硬,如果再軟身番少少呢,就真係太完美了。😝最後到食西班牙牛肋骨喇,牛肋骨油脂分泌均勻,外脆內軟,入味非常,澎湃強烈,食落有啲似食牛腩的感覺,😅😅,就算連配菜也突顯廚師選擇食材的工價,好好食呀😆,有驚喜。下次必定要試埋晚餐先得,🤭提醒大家記得訂枱,因為餐廳坐位有限,唔訂枱可能有機會要等。
西班牙蒜片蝦及松露蘑菇可樂餅
西班牙海鮮飯