餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2022-09-02 72 瀏覽
今日係中環食lunch,簡單去左樓上餐館瘋狂小面食返個麵。瘋狂小面走中國風,主打傳統重慶小麵,麵餐有三款組合做三個價錢:麵+飲品=$83麵+飲品+小吃/甜品=$93麵+飲品+小吃+甜品=$103另設加一。飲品同小吃都可以加錢升級。另外可以再加料。麵可以揀乾撈麵或者湯麵,仲可以揀麻度同辣度。實在係太多野揀,自己剔紙就可以。餐廳都有提供缽缽雞、四川冰粉等正宗四川菜。今日叫左兩個$93餐,分別叫左一碗瘋狂擔擔麵同番茄牛肉麵,要小吃唔要甜品。瘋狂擔擔麵我鍾意呢款中式拉麵係有咬口既,而拉麵本身係熱既。瘋狂擔擔麵我叫左走麻同BB辣,調好味既肉碎只係少少辣,味道濃,撈埋啲麵一齊食就正啦,每條麵都沾有醬汁,好夠味。配料除左肉碎,都有兩條菜心、青瓜絲、花生米同青蔥,提供唔同既口感。番茄牛肉麵我都鍾意呢度既番茄牛肉麵。番茄湯底超正,帶有天然番茄甜味,好開胃!牛肉超薄切有5塊,仲有兩條菜心,上面仲加左大量青蔥同香茜增强味道層次。因為係湯麵,所以質感較淋。涼拌木耳 (跟餐)餐牌寫住有兩隻辣椒,真係好辣。木耳份量唔少,仲伴有辣椒。鐘水餃 跟餐加$32 另加一鐘水餃一客六件,細細隻,不過塊皮好滑又夠薄,餡應該係豬
今日係中環食lunch,簡單去左樓上餐館瘋狂小面食返個麵。

麵+飲品=$83
麵+飲品+小吃/甜品=$93
麵+飲品+小吃+甜品=$103

番茄牛肉麵

涼拌木耳 (跟餐)
涼拌木耳
餐牌寫住有兩隻辣椒,真係好辣。木耳份量唔少,仲伴有辣椒。
鐘水餃
鐘水餃 跟餐加$32 另加一

鐘水餃一客六件,細細隻,不過塊皮好滑又夠薄,餡應該係豬肉碎,食落只係少少辣,其實帶少少甜味,好食。
熱檸水,熱羅漢果冬瓜茶
熱檸水,熱羅漢果冬瓜茶(跟餐)

熱羅漢果冬瓜茶主要係羅漢果味,甜甜地。熱檸水有兩片檸檬。

周五下午1:45左右到都有唔少客,上菜好有效率,好快就食完走人。個人鍾意撈麵多d,不過番茄麵都好食。
2022-09-02
鐘水餃