餐廳: 中華廚藝學院
資訊:

2022-06-26 2902 瀏覽
住過一次便喜愛上呢度個環境,上次疫情無餐供應,今次原本想訂 25 號入住幫隻佬慶祝生日,點知得 24 號有位,咁就早一日,順便試埋個晚餐啦。訂嗰時西式餐餐單都未出得中餐,到預訂日期前幾日先出餐單,隻佬最後揀食西餐。有個老友放工嚟 join 晚餐,好彩都趕得切未黑晒,可以欣賞吓個海景 😍由一班小朋友 serve 都有小小蝦碌,介紹佢哋自制特飲都幾攪笑,我哋每人 order 咗一杯,味道都唔錯,事後導師話佢哋研究咗好耐先整到個香茅糖漿 👍熱天飲好舒服。3 款頭盤試咗 2 款,個人比較喜歡西瓜嗰款,燒完仲好清甜,唔孤寒嘅芝士 🤣🤣🤣餐湯係凍磨菇湯,啱晒咁熱嘅天氣。3 個人試晒 3 款主菜,雞胸肉可以煮到一啲都唔鞋,比出面餐廳出色,銀雪魚好清香,估佢唔到個木瓜大蝦咖哩好好味,不過食完主菜好似未飽咁 😅😅上埋甜品,之前已請餐廳幫我喺隻佬份甜品上加個生日朱古力牌,點知係成班學員一齊圍住唱生日歌 💖💖💖 餐廳其他客人都拍手打拍子,加埋杯咖啡就飽晒,成個晚餐好 perfect 🥰🥰餐飽食唔晒,好喎心咁問我哋要唔要打包,但杯特飲我未飲晒,問都無問就收咗我 🤣🤣🤣 都有小小改進空間。事後先知原來西餐係

餐湯係凍磨菇湯,啱晒咁熱嘅天氣。

事後先知原來西餐係不定時供應,一兩個月先一次,所以試到都算好彩 😊

事後送朋友去搭車,撞到班放學嘅小朋友,打打鬧鬧戲笑住咁走,都好欣賞佢哋提供服務時嘅專業。

餐飽
香茅特飲