The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-04-02 51 瀏覽
餐廳🍴搬到了銅鑼灣廣場重開,英倫式設計相當高雅,唔少食客都係嚟慶祝生日紀念日📸📸🥘南瓜忌廉湯香煎嘅帶子煙燻香脆,配上滑順嘅南瓜雲呢拿籽忌廉湯,絕對係味覺同視覺嘅雙重享受!而南瓜雲呢拿籽忌廉湯又帶出一絲絲嘅甜香🥩黑松露慢煮牛小排配薯蓉慢煮的牛小排外層稍微乾燥,但肉汁豐富。帶有微微黑松露香氣,配菜有爽口的西蘭花苗、清甜的甘筍和綿密般柔軟的薯蓉🍛牛肝菌磨菇意大利飯一上枱就聞到好香的牛肝菌味,呢個牛肝菌蘑菇意大利飯非常推介 一食落去已經係好濃郁嘅芝士味 啲飯口感啱啱好唔會過硬,食完唔會覺得好滯好膩🍸Berry Well以淡淡清香的薰衣草作為主要調味,再混合檸檬和雜莓,搭配輕盈的泡沫,頂層再以薰衣草做點綴,形成一種令人放鬆的飲品,好靚好適合女士飲,甜甜地又香濃,質感濃厚,好易入口,酒精果又唔會好重🍹Salted Calamansi Lemonade入面係in-house salted calamansi syrup • lime • soda ›好開胃好清新,酸酸甜甜少少鹹,非常解滯

🥘南瓜忌廉湯

🥩黑松露慢煮牛小排配薯蓉

🍛牛肝菌磨菇意大利飯

🍸Berry Well

🍹Salted Calamansi Lemonade
好開胃好清新,酸酸甜甜少少鹹,非常解滯