餐廳: 鮨逸
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-06-29 36 瀏覽
前幾日阿媽放假,我早咗收工,就同佢嚟到銅鑼灣呢邊行街食dinner~啊媽話想食日本餐,我哋揀咗呢間omakase試下~我哋揀咗逸omakase set,有25樣食物~第一道食物係白玉米🌽就咁生食,好清甜,好正跟住係沖繩蟹肉,好新鮮嘅蟹肉入面仲有海草酸酸地幾特別嘅感覺真鵰魚新鮮嘅刺身,有海膽係面,仲有豆腐捲係入面水母刺身 係海哲,食落覺得幾脆口龍蝦刺身龍蝦肉好新鮮好嫩滑,幾鍾意佢嘅口感,師傅話蝦頭會攞嚟熬湯最尾飲黑梅貝係汁煮螺,一大個螺肉,食落煙煙韌韌,好爽口北寄貝師傅用手一拍佢就會郁,睇得出佢幾咁新鮮黑鯥食落覺得好滋味活赤貝花紋卷起,同樣係咁新鮮喜知次北海道魚王,係一款貴價魚,北海道最出名~食落有種油香感,燒完魚皮啲油脂出曬嚟蟹膏豆腐好香滑嘅蟹膏~一啲都唔腥,配蟹肉同黑魚子,我哋覺得好好味😋粒貝新鮮而且好入味牡丹蝦刺身牡丹蝦有浸鮮味,上面係蝦膏,好正岩手縣氣仙町上面配醋,啫喱同酸汁,食落酸酸地好開胃

第一道食物係白玉米🌽就咁生食,好清甜,好正

跟住係沖繩蟹肉,好新鮮嘅蟹肉入面仲有海草酸酸地幾特別嘅感覺

真鵰魚
新鮮嘅刺身,有海膽係面,仲有豆腐捲係入面

水母刺身 係海哲,食落覺得幾脆口

龍蝦刺身

黑梅貝
係汁煮螺,一大個螺肉,食落煙煙韌韌,好爽口

北寄貝
師傅用手一拍佢就會郁,睇得出佢幾咁新鮮

黑鯥
食落覺得好滋味

活赤貝
花紋卷起,同樣係咁新鮮

喜知次

蟹膏豆腐
好香滑嘅蟹膏~一啲都唔腥,配蟹肉同黑魚子,我哋覺得好好味😋

粒貝
新鮮而且好入味

牡丹蝦刺身
牡丹蝦有浸鮮味,上面係蝦膏,好正

岩手縣氣仙町
上面配醋,啫喱同酸汁,食落酸酸地好開胃
2023-06-26