難得朋友放假, 緊係約埋去行街 shopping 啦, 係利舞臺行街行到攰攰哋, 同朋友想搵個地方傾吓計, 休息吓。 行吓行吓行到新會道見到呢間樓上 cafe, 親子• 桌遊• 電玩! 銅鑼灣出名多樓上咖啡店, 其實都成3點喇, 一於上去食個下午茶先。上4樓一出見到簡簡單單嘅門口, 殊不知一開門就好似入咗玩具展覽咁, 而且 d 玩具係小時間嘅玩意㖭, 大大個足球枱, 遊戲機, 玻璃櫃裏面嘅模型, 飛鏢, 漫畫, 大富翁等等, 仲有個小型 baby corner, 大人可以談天, 小朋友可以玩個痛快, 果然係親子桌遊電玩吓。 我地搵咗個舒服嘅位置坐低咗, 服務員就遞上下午茶嘅餐牌俾我地,都幾多選擇喎,  我地叫咗2個 set share 食。柔和嘅音樂再加上舒服嘅梳化, 真係有 d 想瞓 (太似家的感覺喇) , 好快服務員就整好我地想要嘅特飲喇 (因為行到又倦又口渴). 我要嘅係絕妙尤物, 其實係水蜜桃+乳酸+ 果凍粒。 朋友就要西岸風情, 西柚+ 乳酸+ 果凍粒。 一 d 都唔甜, 味道啱啱好, 果凍粒都幾多, 好飲呀。下午茶 Set 我地係叫咗加拿大肉醬鋪天薯條 再加煙

一 d 都唔甜, 味道啱啱好, 果凍粒都幾多, 好飲呀。
絕妙尤物 , 西岸風情
絕妙尤物

下午茶 Set 我地係叫咗加拿大肉醬鋪天薯條 再加煙肉片, 加上大大條薯仔, 新鮮炸起配香濃嘅芝士同肉醬。
加拿大肉醬鋪天薯條+煙肉

另外就係吞拿魚長通粉沙律, 因為我唔食洋蔥, 特意叫服務員幫我走洋蔥都能做到, 太好喇, 出面好多都走唔到㗎。 行到熱辣辣食沙律就最好喇, 沙律醬酸酸甜甜, 長通粉軟硬啱啱好。
吞拿魚長通粉沙律

Cafe細細, 但佈置特別, 而且有家嘅感覺, 所以坐得、食得好舒服。 可以隨便玩、隨便睇、隨便坐, 真係好啱一家大細, 閨蜜, 情侶, 好友嚟開 party或者談天㗎。
  • 絕妙尤物
  • 西岸風情