2022-06-08 985 瀏覽
圍爐以前在天后,食過之後一直念念不忘。知道他們移師銅鑼灣,當然要去食返餐。新店在維園旁邊的新商業大廈樓上,環境比舊店開揚舒適,可以一邊欣賞無敵維園景色,一邊享用美食,心情都好啲 ☺️今次中午去到,因為只有我老公兩個人,所以主要食點心。點心做得好精緻,特別係金沙鮮蝦雪茄,賣相似足雪茄,好型!我最愛上湯炸粉果、蓮蓉西米焗布甸,以及鍋貼大明蝦,都是其他餐廳不常見到的傳統點心,這裏做得非常出色,足以證明佢哋師傅嘅功架了得,個鍋貼大明蝦簡直係世一 😋😋見到隔離枱,主要叫小菜。咕嚕肉、炸子雞、生菜包等,個樣好靚,睇到我流晒口水。餐牌上亦有其他傳統手工順德菜,下次一定要約埋全家再去幫襯。

金沙鮮蝦雪茄

蓮蓉西米焗布甸