餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2019-08-24 141 瀏覽
今日相約姐妹們食晏吹水,㨂左呢間日本野,我地三個大食都叫左唔少野食🤣,睇睇張單都係400蚊三個人😱。佢lunch 有d 飯同烏冬最平5十幾蚊都有,所以都真係幾平。飯餐送左個湯,呢個麵豉湯唔錯,多d 蔥花同埋有菇既香味。✨芝士玉子燒($35): 個蛋軟綿綿,加埋芝士幾好食,不過我覺得個芝士味唔夠濃,可以再勁d~ 加左蟹籽脆卜卜,口感唔錯。✨滑蛋雞柳飯($58): 個蛋真係勁多,好多蛋汁夠晒滑。雞柳啖啖肉,加埋蔥花幾香,呢個配搭好難唔好食~呢個價錢真係好抵,送湯又送野飲。✨燒雞軟骨($28): 本身對雞軟骨興趣mama, 因為無咩牙力🤣。不過佢呢個爽口得黎唔會太硬,加埋檸檬汁唔錯。✨蕃茄濃湯豬扒烏冬($78):呢個番茄湯我幾鍾意,蕃茄味好濃郁,唔會太酸又唔會太甜。個豬扒都幾厚身啖啖肉,而且炸粉好鬆化。✨牛油果軟殼蟹卷($48):牛油果夠晒熟,而且軟殼蟹脆卜卜。✨海膽帶子卷($68): 帶子鮮甜幾新鮮,入面有青瓜同蟹柳。✨ 魷魚雞肉卷( $88 ):呢個我最鍾意,估唔到個魷魚勁厚身而且好鮮味。入面除咗雞肉,仲有爽口嘅青瓜同紅蘿蔔,最正係佢個汁,甜甜地得來又帶點微辣,真係好好食。

飯餐送左個湯,呢個麵豉湯唔錯,多d 蔥花同埋有菇既香味。

滑蛋雞柳飯

蕃茄濃湯豬扒烏冬