尋日喺公司附近同朋友一齊lunch。搵咗一間韓式餐廳,入面嘅裝修擺設好有Cafe格調,播住流行嘅歐美音樂,係繁忙的工作中Relax一下。喺餐廳可以直接睇到廚師下廚嘅情況,安全又放心。首先點咗一個部隊鍋,入面嘅食材都好新鮮,再加上美味嘅韓式大醬。隨住熱度升溫,噗噗的水氣散發住濃郁嘅部隊鍋味道,令人垂涎三尺。我唔客氣啦。跟住上碟嘅係泡菜餅。咬一啖,係韓式原味!煙煙韌韌,加上酥炸的魷魚鬚,真係人間美食!本人好鍾意食魷魚,所以嗌多個彈彈麵。有少少似番茄🍅義大利麵,但它的汁係辣辣哋,好開胃。魷魚炸到香酥鬆脆,配埋彈牙的面,口感新鮮。不得不提佢嘅貼心服務,因為杯水比較熱,佢會遞上一杯冰俾你,方便你較返啱自己合適的溫度,值得一讚👍🏼最後,見好多食評都有點呢個Oreo Smoothie所以友人就身先士卒試一試。佢話真係好好味,甜度適中,夾雜住濃濃嘅朱古力曲奇餅味道。我自己就點左一杯西柚酸碳水。有好多西柚肉,夠冰涼😊
尋日喺公司附近同朋友一齊lunch。

喺餐廳可以直接睇到廚師下廚嘅情況,安全又放心。

泡菜餅

原隻炸魷彈彈面

Orea  Smoothie

我自己就點左一杯西柚酸碳水。有好多西柚肉,夠冰涼😊
Grapefruit  Ade
2019-10-10