2024-01-29 540 瀏覽
上次食韓國嘢冇食到炸雞硬係覺得爭咁少少,即刻搵時間要食翻😝呢間韓國餐廳設計到好似溫書枱咁好特別,而且每張枱都有唔同嘅飾品,我揀咗呢張就係以旅行為主✈️隔離個張仲要係有ʟɪsᴀ添😛 嘢食方面都好好食,我哋而家就嚟睇吓啦✨1️⃣ 忌廉芝士炒年糕🧀食韓國野點可以唔嗌ᴅᴅᴜᴋʙᴏᴋɢɪ😛 我仲加多咗一份芝士,嚟到個陣成個面都係芝士粉,勁香😌 年糕煮到煙煙韌韌,入面仲有雞肉同魚糕,所以唔會太單調✨2️⃣ 無骨炸雞🍗炸雞都係唔少得嫁😆 我就揀咗半份原味同半份蜂蜜牛油味,呢兩款口味嘅雞都好好食,兼且好大份😋另外仲有三粒芝士波波同埋都額外最多加多左一份嘅原隻炸魷魚🦑芝士波波唔會好膩,而炸魷魚真係香香酥酥,食到停唔到口🫣3️⃣ 柑橘sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ🍊完全就係睇ᴍᴇɴᴜ個時已經被深深吸引住咗😂 真係原隻大橙橙好sᴜʀᴘʀɪsᴇ,飲落成杯都好滑好好飲🥰4️⃣ 提子ᴀᴅᴇ🍇呢杯有氣飲品唔同出面嘅提子汽水,呢度係有埋原粒提子㗎,仲要係青提添😚 幾粒提子都大大粒又漲卜卜,真係有得飲之餘又有得食🥰
上次食韓國嘢冇食到炸雞硬係覺得爭咁少少,即刻搵時間要食翻😝

1️⃣ 忌廉芝士炒年糕🧀
忌廉芝士炒年糕

2️⃣ 無骨炸雞🍗
蜂蜜牛油炸雞配原隻炸魷魚

原味炸雞配芝士波

另外仲有三粒芝士波波同埋都額外最多加多左一份嘅原隻炸魷魚🦑

芝士波波唔會好膩,而炸魷魚真係香香酥酥,食到停唔到口🫣

3️⃣ 柑橘sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ🍊

4️⃣ 提子ᴀᴅᴇ🍇
提子碳酸水

忌廉芝士炒年糕
蜂蜜牛油炸雞配原隻炸魷魚
原味炸雞配芝士波
提子碳酸水
  • 韓式無骨炸雞
*・゜高質韓國料理 | 生日慶祝必來  ゜・*晚市時段是滿座的!一定要排隊!十分嘈吵而且座位與座位空罅太少,完全可以偷聽到隔離枱談話內容正因為人客太多,服務態度也相對地較少,也可以諒解的 ~但撇除空間太少和服務態度外,裝潢和食物質素是十分高質的 !餐廳設有自修室位,卡位及四人座位但枱面面積不算太大可以看得出裝修下足心思,樓底較高,看起來空間感較大即使是毒撚座,也是每一格有不同韓國影視主題但和朋友相聚,最重要的不是食物和地方,而是人可能有了喜歡的朋友在這裡,食物環境氛圍都變得更好 ~當晚見到有客人慶生,儀式感滿滿的,全場會關燈,就連枱燈也隨之關閉 (除了慶生那枱的客人)正在播放的 Kpop 也換成生日歌為客人慶祝十分尷尬hahahaha 想給朋友來一個難忘的生日,必來!!!!!!𓏸 海鮮蔥餅 | $148還是 outdark 的海鮮蔥餅味道較佳,但勝在份量夠多四人份量剛剛好~𓏸 豬腳 | $320份量十分多,四人分也差一點吃不完雖然有泡菜及生菜等蔬菜解膩,但完全不夠肉眼可見豬腳十分多油脂,十分肥膩,偶爾作為 cheat food 就好~𓏸 忌廉芝士炒年糕 | $188即使不太喜歡吃芝士的
*・゜高質韓國料理 | 生日慶祝必來  ゜・*
晚市時段是滿座的!一定要排隊!
正因為人客太多,服務態度也相對地較少,也可以諒解的 ~
但撇除空間太少和服務態度外,裝潢和食物質素是十分高質的 !
餐廳設有自修室位,卡位及四人座位
但枱面面積不算太大
可以看得出裝修下足心思,樓底較高,看起來空間感較大
即使是毒撚座,也是每一格有不同韓國影視主題
但和朋友相聚,最重要的不是食物和地方,而是人
可能有了喜歡的朋友在這裡,食物環境氛圍都變得更好 ~

𓏸 海鮮蔥餅 | $148
還是 outdark 的海鮮蔥餅味道較佳,但勝在份量夠多
四人份量剛剛好~

𓏸 豬腳 | $320
份量十分多,四人分也差一點吃不完
雖然有泡菜及生菜等蔬菜解膩,但完全不夠

𓏸 忌廉芝士炒年糕 | $188
即使不太喜歡吃芝士的我也覺得很好吃!
年糕煙韌煮得十分入味
內裏亦有韓式拉麵及魚糕,份量十足
最後四個人也吃不完這碟

‧˚₊ ៸៸

𖠿 銅鑼灣 —— Bingo & Cook
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
2023-12-18
記得第一次黎已經係年幾前當時食客唔多~試過佢既炸雞很不錯當時已經覺得佢地值得推薦俾更多人認識到左今日全場滿座(聽聞平日夜晚都要機會要排隊)證明餐廳做得好人流係遲早既事👍🏼.⸝⋆︎* 牛肉韭菜煎餅 $148食黎食去都係海鮮煎餅/泡菜煎餅覺得悶的話呢款牛肉煎餅就係適合中意嘗試新口味既朋友好有驚喜地牛肉配料好足皮薄餡靚面埋有好多韭菜🥦好似韓國菜fusion中菜咁.⸝⋆︎* 韓式辣炒小章魚 $220十級推介~第一次覺得韓式辣度係有料既🥵一路食一路話好辣再繼續唔停口好惹味!章魚🐙好掛汁好多份量而且爽口彈牙麵團係幼身款~滑口而且同樣掛汁另外仲有年糕呀超豐富!最好兩三個人一齊分享試多幾款.⸝⋆︎* 甜辣無骨炸雞 (half) $140大家平時食炸雞會揀無骨定有骨?我中意無骨炸雞因為貪佢啖啖肉而且食得優雅啲雞皮炸得超香脆而雞肉保持多汁嫩滑有年糕x腸仔串外脆內軟又煙韌韓國年糕炒又得、炸又得、當湯食都得好無敵同埋價錢都好合理喎仲有芝士味 & 原味無骨炸雞如果人多提議可以每款炸雞都係半份.⸝⋆︎* 柑橘沙冰 $78⸝⋆︎* 柑橘碳酸水 $56諗唔明點樣可以咁神奇將個橙插入飲管仲要有心思加塊香葉裝飾酸酸甜甜好夠清爽~~
記得第一次黎已經係年幾前
當時食客唔多~試過佢既炸雞很不錯
當時已經覺得佢地值得推薦俾更多人認識
到左今日全場滿座(聽聞平日夜晚都要機會要排隊)
證明餐廳做得好人流係遲早既事👍🏼
⸝⋆︎* 牛肉韭菜煎餅 $148
食黎食去都係海鮮煎餅/泡菜煎餅覺得悶的話
呢款牛肉煎餅就係適合中意嘗試新口味既朋友
好有驚喜地牛肉配料好足皮薄餡靚
面埋有好多韭菜🥦好似韓國菜fusion中菜咁
⸝⋆︎* 韓式辣炒小章魚 $220
十級推介~第一次覺得韓式辣度係有料既🥵
一路食一路話好辣再繼續唔停口好惹味!
章魚🐙好掛汁好多份量而且爽口彈牙
麵團係幼身款~滑口而且同樣掛汁
另外仲有年糕呀超豐富!
最好兩三個人一齊分享試多幾款
⸝⋆︎* 甜辣無骨炸雞 (half) $140
大家平時食炸雞會揀無骨定有骨?
我中意無骨炸雞因為貪佢啖啖肉而且食得優雅啲
雞皮炸得超香脆而雞肉保持多汁嫩滑
有年糕x腸仔串外脆內軟又煙韌
韓國年糕炒又得、炸又得、當湯食都得好無敵
同埋價錢都好合理喎
仲有芝士味 & 原味無骨炸雞
如果人多提議可以每款炸雞都係半份
⸝⋆︎* 柑橘沙冰 $78
⸝⋆︎* 柑橘碳酸水 $56
諗唔明點樣可以咁神奇
將個橙插入飲管仲要有心思加塊香葉裝飾
酸酸甜甜好夠清爽~~
炸雞、牛肉餅仲好解辣
  • 甜辣無骨炸雞
  • 韓式辣炒小章魚
  • 牛肉韭菜煎餅
3天前 0 瀏覽
💁‍♀️💁‍♀️ 15/4/2024(Mon), Dinner🍽今晚妙妙既好朋友 @thizis_toby 🙎‍♀️幫妙妙💁‍♀️補慶生日,簡左黎呢間由韓國人主理既韓國餐廳,貪佢可以有得叫我地都好耐已經無食過既韓國醬油蟹🦀😋餐廳用餐時間限時90分鐘⏰️,一入到餐廳, 裝橫格局都相當有氣氛✨️,而靠牆既位置更有一排類似自修室既座位,每張枱上面有唔同既韓國idol既相同唔同韓國既裝飾品, 非常有特色。而今晚我地order咗:🔆 醬油蟹 🦀🦀 2隻(連飯) $380今晚重點主角👉🏻韓國著名既醬油蟹🦀,鮮甜爆膏,加埋生蛋黃配埋加左紫菜碎同蟹籽既麻油白飯,真係好食到爆🤤🤤🤤,食食下,我地唔夠喉,仲要添多碗飯(+飯🍚$15) 先夠皮🤣🔆 蜂蜜牛油炸雞🍗(半份) $130大約有5件左右,超香口同埋皮脆肉嫩既炸雞,平時食開係蜜糖醬既炸雞,但呢度用上既係蜜糖粉,要小心地食,唔係大大啖索到d粉就好易濁親。🔆 海鮮蔥餅 🌮(約9件) $148呢個真心勁好食,蔥餅熱辣辣送上,炸到金黃酥脆既蔥餅入面超多海鮮料,唔會過多粉漿,又唔會食到成口油酥味。🔆Original rice wine $108妙妙就簡左呢款用碗黎飲既原味既

而今晚我地order咗:

🔆 醬油蟹 🦀🦀 2隻(連飯) $380

🔆 蜂蜜牛油炸雞🍗(半份) $130

🔆 海鮮蔥餅 🌮(約9件) $148

🔆Original rice wine $108
妙妙就簡左呢款用碗黎飲既原味既米酒,酒身味道偏甜,勁易入口

🔆Jinro is back $80
妙妙朋友就麻麻地原味米酒既甜味,所以就簡左呢款酒味較濃既燒酒

後記:
今晚同好朋友能夠去到一間有氣氛又有美食既餐廳,把酒談歡,非常盡興😍

唯獨美中不足係中途冷氣機滴水,滴到💁‍♀️妙妙隻手到,因為我地怕再滴水💧,就同店員講想坐去第二枱到坐到啦!因為食物已經上晒,我地兩個要自己將食物/飲品/餐具逐份逐份自己搬去第二張枱,店員眼見都無過黎幫下手,有欠少少主動🙈
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:9/🔟
👉🏻 醬油蟹鮮甜爆膏,好食到唔停得口😋😋😋

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 泊車建議考慮時代廣場🅿️/世貿中心🅿️,有大量車位,而泊車優惠又唔難拎
👉🏻 港鐵🚇出口經Sogo或者銅鑼灣廣場出口,都係5分鐘左右路程,另外巴士🚌、小巴都可以輕易到達
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-04-16
生日
2024-04-09 0 瀏覽
#20240330 🤍📍 Bingo & Cook @bingo_and_cook 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓 🍽️尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炸雞套餐 $420💭 如果人多叫呢個就真係岩晒,首先佢炸雞都有垃竹3款🐔分別有半份 #原味 、半份 #蜜糖牛油味 同半份 #甜辣味 ,可以試到唔同味道👅最惹味都係辣辣地既甜辣味🌶️另外仲有啲 #炸魷魚 🦑 #炸芝士波 🧀最鐘意有條 #炸腸仔年糕串 ,啲年糕炸過寧舍煙韌,無得單點係有啲可惜🥲.#生菜包肉 $308💭 豬腩肉比想像中多,好抵食,反而覺得生菜唔係好夠包🥬如果要追加就要加多15蚊,好彩佢除左菜之外都有好多醃製品可以伴住食,再唔係個肉就咁食其實都好好味😋.#原味韓式炒年糕 $158💭 感覺呢個好似係一個無肉版既部隊鍋,無諗過佢入面會有公仔麵,撈埋啲汁食無得輸🍜年糕煙韌,如果係煙韌控既朋友一定唔可以錯過!.#海鮮煎餅 $148#泡菜煎餅 $128💭 兩個雖然同樣係煎餅,但都幾唔同,泡菜味就辣味唔重酸味重,唔算太特別🫓特別在個海鮮餅,佢粉漿好薄,再用海量既蔥同洋
#20240330 🤍
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓 🍽️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#炸雞套餐 $420

#生菜包肉 $308

#原味韓式炒年糕 $158

#海鮮煎餅 $148
#泡菜煎餅 $128
💭 兩個雖然同樣係煎餅,但都幾唔同,泡菜味就辣味唔重酸味重,唔算太特別🫓特別在個海鮮餅,佢粉漿好薄,再用海量既蔥同洋蔥煎起,蔥味十足,重到連海鮮都變左配角🧅難怪點菜叫走蔥店員哥哥即刻提醒會無咁好食,見到塊餅綠到以為叫左菜餅就明晒😂

#牛肉炒粉絲 $128
#辣豬肉炒粉絲 $128
💭 兩款粉絲各有千秋,無論食唔食辣都梗有款岩😏唔食辣就揀牛肉炒粉絲,重麻油味,相對味道都比較溫和,辣豬肉炒粉絲就真係幾辣下,有好多豬肉同配料,其實唔食炸雞都可以有好多野食~

#牛肉炒飯 $128
💭 韓式炒飯同日本炒飯一樣都用珍珠米🇯🇵食落好煙韌,不過質地比較濕,可能因為有好多菇係入面🍄overall尼講呢度啲野食都幾高分,不過係有用餐時間限制太難同啲朋友一齊傾下計,香港地要交租都無法既😅

#銅鑼灣美食 #🐷在銅鑼灣 #尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #🐷_食
2024-04-05 84 瀏覽
約左朋友去食Bingo&Cook,又係食韓國菜、有自己食飯空間😆不會尷尬自己食飯入面有個單人座位、自己一個人食都五尷尬😀加埋菜一齊食、爽脆得來有口感、加埋米酒、簡直係飲酒必備的小食😀韮菜非常出色、食落脆卜卜、加埋蛋漿、旦又五會太粉、拿捏得剛剛好😉西柚碳酸水 $56 🌟🌟🌟🌟🌟非常清爽、可以中介油膩減、食完嘢食再飲啖、可以令口腔重新refresh一次

入面有個單人座位、自己一個人食都五尷尬😀

米酒生菜包肉套餐

牛肉韮菜蔥餅

西柚碳酸水 $56 🌟🌟🌟🌟🌟
米酒生菜包肉套餐
牛肉韮菜蔥餅
2024-04-02 64 瀏覽
原味無骨炸雞+芝士波 $130無骨炸雞有5-6件 啖啖肉 肉質嫩滑 炸粉唔厚 口感酥脆 仲有3粒芝士波 但味道一般 芝士味道唔突出 沒有想像中既拉絲效果 🌟蜂蜜牛油炸雞 $130同樣有5-6件 大大舊 炸雞上面佈滿蜜糖粉 食落有濃郁既牛油蜜糖味 🌟部隊鍋 $208配料豐富 入面有公仔面 魚糕 年糕 腸仔 午餐肉等等 份量適合2個人食🌟辣豬肉炒飯 $128入面有豬肉片 翠玉瓜 雞髀菇等配料 豬肉片都幾大塊 炒飯份量中等 味道偏辣 🌟士多啤梨奶昔 $78士多啤梨奶昔好大杯 有少少果肉係入面 味道酸酸甜甜
原味無骨炸雞+芝士波 $130

🌟蜂蜜牛油炸雞 $130

🌟部隊鍋 $208

🌟辣豬肉炒飯 $128

🌟士多啤梨奶昔 $78
士多啤梨奶昔好大杯 有少少果肉係入面 味道酸酸甜甜
2024-03-31 35 瀏覽
除咗廚房之外,眼見啲員工都係韓國人~ 加上好多裝飾,同播放嘅背景,好似置身韓國一樣,一解思鄉之情!炸雞連年糕串達到水準!而最愛的炸醬麵都唔使講,無論係醬汁定麵都係正宗嘅味道,最吸引嘅係上面大大嘅魷魚,真材實料!兩杯乳酪沙冰亦十分清新~可惜冇叫醬油set,見到隔離枱食到好滋味,有機會再嚟試!
兩杯乳酪沙冰亦十分清新~

可惜冇叫醬油set,見到隔離枱食到好滋味,有機會再嚟試!
炸雞連年糕串
柚子/乳酪沙冰
炸醬麵
  • 醬油無骨炸雞
2024-03-14 192 瀏覽
第二次喺lunch hour幫襯,其實唔book位都唔會full嘅。餐廳裝修都幾有韓國,嘢食好好,每次都叫海鮮煎餅同用碗飲嘅米酒😋。上次食甜辣炸雞,我覺得個汁醬麻麻。今次食蜂蜜牛油炸雞,真係好得。加70蚊要炸魷魚,非常好食外脆內軟。今次叫埋炒年糕,我覺得硬得滯,又唔算太入味,啲公仔麵淋得滯,呢個係少少失準。上一次叫埋醬油蟹(今次冇),鮮味十足,雖然冇韓國大瓦房整得咁好,但係喺香港食到呢個質素,都算開心。整體嚟計,呢間餐廳我係會再翻兜的😄🫶🏻
  • 蜂蜜黃油炸雞(半份)
  • 海鮮蔥餅
  • 韓式魷魚炸雞
寒冬裡總是想吃些鍋物暖暖胃吃火鍋感覺都是大同小異然後最近也常常躲在家裏看韓劇有些想念韓國的味道於是忽然和朋友提出下班後來個即興韓國菜聽說這裏的醬油蝦和蟹都挺出名毫不猶豫地就點了個醬油蝦試試醬油蝦($260)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶一碟共有七隻蝦性價比很高這裏的醬油有韓國吃的影子鹹中帶甜蝦的質感呈啫喱狀有點像吃日本刺身但配上醬油幾搭隨附的白飯也很有誠意沾滿紫菜及魚子一個人吃份量也幾多牛肉蘑菇鍋($228)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶鍋物份量十足除了滿滿的牛肉小山外還有蘑菇、冬菇、紅蘿蔔雜菜、年糕及粉絲湯底是甜湯有些意外不過幾夠味濃郁甜辣無骨炸雞(半份)($140)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶每次吃韓國菜都會點份炸雞這次也不例外這裏的炸雞質素不錯炸得夠脆 甜辣醬亦很滋味年糕香腸串經過輕炸後外皮有些脆卜卜沾上醬汁非常可口超級推介ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟾/ 𝟷𝟶 餐廳另收加一服務費*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
寒冬裡總是想吃些鍋物暖暖胃
火鍋感覺都是大同小異
然後最近也常常躲在家裏看韓劇
有些想念韓國的味道
於是忽然和朋友提出下班後來個即興韓國菜

聽說這裏的醬油蝦和蟹都挺出名
毫不猶豫地就點了個醬油蝦試試

醬油蝦($260)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶

但配上醬油幾搭
隨附的白飯也很有誠意
沾滿紫菜及魚子
一個人吃份量也幾多

牛肉蘑菇鍋($228)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

鍋物份量十足
除了滿滿的牛肉小山外
還有蘑菇、冬菇、紅蘿蔔
雜菜、年糕及粉絲
湯底是甜湯有些意外
不過幾夠味濃郁

甜辣無骨炸雞(半份)($140)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟾/ 𝟷𝟶
餐廳另收加一服務費
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

📍「Bingo & Cook」- 銅鑼灣今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌Happy Friday 梗係要同同事食餐好,所以搵咗間好適合一班人去食嘅韓國餐廳,等👧🏻試吓夠唔夠正宗先😎📷餐廳位於駱克駅2樓,店面都幾寬敞,空間感十足,而且放有好多得意裝飾品,仲播住kpop,超有feel 🤩座位闊落得嚟坐得好舒服,而且食物份量都幾多,好適合成班朋友一齊嚟👭👫👬就算得兩個人都可以坐係一邊好似自修室嘅位咁,夠哂溫馨🥰🌹🍴豬腳💰HK$320✨推薦指數:8/10豬腳份量非常多,而且亦有泡菜、醃蘿蔔、醃紅菜頭、青紅椒、生菜等,可以包埋一齊食無咁膩😋豬腳醃得好入味,肉質嫩滑唔鞋,皮層Q彈軟腍,調味岩岩好,不過食得太多都會膩,最岩一班人share 😝😈🍴蜂蜜黃油無骨炸雞(半份)💰HK$130✨推薦指數:9.5/10呢度嘅無骨炸雞超高質,炸粉唔厚外層夠乾身,內裡肉質嫩滑多汁,每件都好大件,食落啖啖肉🤤蜂蜜黃油粉香甜,成件雞都沾滿咗粉調味岩岩好,必嗌‼️🍴海鮮蔥餅💰HK$148✨推薦指數:8.5/10一份嘅份量好多,而且海鮮俾得好足料,有蝦、魷魚、蟹料,仲有好多蔥😆😆😆聞落已經好香嘅蔥味,食落煎餅煙煙韌韌,食到,點埋醬
📍「Bingo & Cook」- 銅鑼灣

今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌

就算得兩個人都可以坐係一邊好似自修室嘅位咁,夠哂溫馨🥰🌹

🍴豬腳
💰HK$320
✨推薦指數:8/10

🍴蜂蜜黃油無骨炸雞(半份)
💰HK$130
✨推薦指數:9.5/10

🍴海鮮蔥餅
💰HK$148
✨推薦指數:8.5/10
聞落已經好香嘅蔥味,食落煎餅煙煙韌韌,食到,點埋醬超加分😋

🍴砂鍋牛肉套餐
💰HK$78
✨推薦指數:7.5/10
呢度嘅lunch set 都幾抵,包咗砂鍋牛肉、白飯、泡菜、醃蘿蔔、豆腐同汽水,就算男仔都好夠飽😗
砂鍋牛肉其實係牛肉湯鍋配上多種配料,例如粉絲、年糕、冬菇、洋蔥等,飲落湯汁都幾鮮甜,牛肉片略嫌夠碎,厚身啲會更好,粉絲吸哂湯汁超入味🤩不過年糕就太硬唔夠淋🙃泡菜、醃鵪鶉蛋同豆腐就正常發揮,以lunch set 嚟講份量真係幾多,性價比高😇

🍴辣炒雞套餐
💰HK$78
✨推薦指數:8/10
呢個都係lunch set,包咗辣炒雞、是日例湯、白飯、泡菜、醃蘿蔔、豆腐同汽水,
辣炒雞份量都幾多,韓式辣醬夠哂惹味但又未去到太辣,雞肉份量都幾多,而且唔鞋唔乾,配飯食一流😝
是日例湯係蜆肉湯,蜆肉份量都幾多,飲落幾鮮甜😁

• 海鮮煎餅
2024-02-10 225 瀏覽
同朋友去左呢間人氣大熱嘅韓國菜位於銅鑼灣嘅Bingo & cook最近仲旺到係尖沙咀開左分店銅鑼灣店裝修好有韓劇浪漫小屋feel幾岩打卡影相,不過人流好多,記得要訂位ꕁ海鮮蔥餅($148)之前食過佢地海鮮蔥餅,絕對係世一海鮮料超多而粉漿少,啖啖都有海鮮同濃濃蔥香而且好香脆,放耐左都仲脆身ꕁ甜辣無骨炸雞($140)炸雞大大件,做到外脆內juicy無骨啖啖肉,食落超爽唯獨係某啲部位炸粉較厚少少,不過整體都係高質另外仲附送左一串炸年糕香腸,年糕酥脆軟糯,好好食ꕁ韓式炒八爪魚($220)鍾意辣嘅一定要試,超級惹味八爪魚一啲都唔韌,撈埋韓式秘製辣醬汁一齊食會微微冒汗,非常刺激!仲可以撈埋麵食,食唔停口ꕁ柑橘碳酸水($56)好岩打卡,飲落好清爽
同朋友去左呢間人氣大熱嘅韓國菜
位於銅鑼灣嘅Bingo & cook
最近仲旺到係尖沙咀開左分店
銅鑼灣店裝修好有韓劇浪漫小屋feel
幾岩打卡影相,不過人流好多,記得要訂位

ꕁ海鮮蔥餅($148)
之前食過佢地海鮮蔥餅,絕對係世一
海鮮料超多而粉漿少,啖啖都有海鮮同濃濃蔥香
而且好香脆,放耐左都仲脆身

ꕁ甜辣無骨炸雞($140)
炸雞大大件,做到外脆內juicy
無骨啖啖肉,食落超爽
唯獨係某啲部位炸粉較厚少少,不過整體都係高質
另外仲附送左一串炸年糕香腸,年糕酥脆軟糯,好好食

ꕁ韓式炒八爪魚($220)
鍾意辣嘅一定要試,超級惹味
八爪魚一啲都唔韌,撈埋韓式秘製辣醬汁一齊食
會微微冒汗,非常刺激!仲可以撈埋麵食,食唔停口

ꕁ柑橘碳酸水($56)
好岩打卡,飲落好清爽
2024-02-06 297 瀏覽
朋友話很想吃醬油蟹,特登搵了一家地道啲嘅韓國料理餐廳Bingo & Cook來試試。落單店員都係韓國人,用手指指大法來完成落單,兩個人喺度笑死🤣醬油蟹(配飯) $380 2隻醬油蟹滿滿蟹膏,滿口蟹肉,伴飯吃真係好正🥰加上青陽辣椒很清爽可口,每一啖都是滿足🫶🏻本來覺得$380只有兩隻蟹不夠吃,有啲偏貴,不過吃下去都算很值得嘅🙌🏻蜂蜜黃油炸雞(半份)$110半份也很多,第一口很鬆脆很惹味,雞肉味道不錯,但份量還是有點多,兩個人勉強才吃得完柑橘奶昔 $78有點貴,入口清新,果味濃,還是很不錯原隻炸魷魚 $70有咬口,炸得酥脆,如果當下酒菜很不錯,但跟炸雞一起吃就有點太多,下次試試配彈彈麵兩個人食真係有啲多咗少少,人均消費約$350,不過如果真係太掛住韓國嘅味道可以去試吓佢
醬油蟹配飯

醬油蟹(配飯) $380

蜂蜜黃油炸雞(半份)

蜂蜜黃油炸雞(半份)$110

柑橘奶昔 $78
有點貴,入口清新,果味濃,還是很不錯
原隻炸魷魚

原隻炸魷魚 $70

2024-01-23
醬油蟹配飯
蜂蜜黃油炸雞(半份)
原隻炸魷魚
  • 醬油蟹
  • 蜂蜜黃油炸雞
▫️甜辣無骨炸雞 ($𝟏𝟒𝟎)🍗有醬油味同甜辣味選擇, 每件雞都大大件🤤外皮炸得香脆可口, 肉汁ᴊᴜɪᴄʏ, 另外會配送乳酸沙律醬🥗同蜜糖芥末醬🍯, 連同附上一串炸年糕香腸🍢年糕炸得煙靭Q彈, 香腸有甜甜既蜜糖味, 值得推薦💯▫️醬油蟹 ($𝟑𝟖𝟎)蟹膏味道鮮甜🦀肉質鮮嫩, 醃蟹既醬汁係佢地自家秘制配方的, 甘甜帶有酒香🍶蟹膏撈埋附送的蟹籽芝麻飯放係蟹蓋內一齊食, 邪惡又鮮美, 拌飯一流🍚▫️海鮮煎餅 ($𝟏𝟒𝟖)煎餅做得夠薄同好香脆, 每一塊韮菜味都好突出,  夾雜住香蔥, 青紅椒同魷魚連埋甜醬油一齊食會濕潤ᴅ, 更加好食🤤▫️柑橘碳酸水 ($𝟓𝟔)有原個新鮮柑橘做裝飾🍊兩個人都夠飲, 好ғʀᴇsʜ又唔會太甜🥤
▫️甜辣無骨炸雞 ($𝟏𝟒𝟎)
▫️醬油蟹 ($𝟑𝟖𝟎)

▫️海鮮煎餅 ($𝟏𝟒𝟖)
▫️柑橘碳酸水 ($𝟓𝟔)
2024-02-01
  • 海鮮煎餅
  • 醬油蟹
2024-02-04 183 瀏覽
位於銅鑼灣駱克道,C出口行過對面上2樓就係,勁方便容易搵!🫶🏼🫡 呢間係一間韓國餐廳,一入到去氣氛好和諧,佈置好有心思😍 有啲二人位好似自修室咁,又warm又私隱度高。亦有唔少嘅打卡熱點📸 入面嘅燈光、裝飾營造左一個輕鬆嘅氣氛~.《Honey Butter Chicken》🍯 $130 (half)今次叫咗半份,份量都幾多,有五大嚿,全部都係無骨嘅雞件😍 蜜糖味重,外皮香脆🫶🏼 肉質嫩滑,咬落去有雞油。配埋酸蘿蔔一齊食🤤 仲可以點沙律醬!《Beef Pancake》 🫓🥩 $148個pancake面好香脆,好厚身🍕,牛肉份量好多牛片好滑🤤,仲可以夾埋啲韭菜一齊食,嚟到仲熱辣辣😋 仲有個特別醬汁去點!《Cream cheese Tteokbokki》 🧀 $188係必食嘅韓國年糕!🫶🏼 非常彈牙,啲餸都唔少。芝士🫕味夠重好入味,有芝士粉同cream。《Black seafood noodles》 🦑🦀 $158賣相好靚!📸 好大嚿魷魚+鬚,自己剪🤤 好炸好香脆,魷魚好新鮮。韓國麵好彈牙好入味,入面嘅海鮮都幾多,仲有青口、蜆肉等🫶🏼《Strawberries Smoothies》 🍓 $

《Beef Pancake》 🫓🥩 $148

《Strawberries Smoothies》 🍓 $78
士多啤梨味好重,好新鮮🫶🏼,口感好smooth,食熱氣嘢啱晒。

《Tangerine Smoothies》🍊$78
杯特飲個造型好特別,成個橙上🤣 酸酸甜甜開胃😋