三川居酒屋 (已結業)

Sansen Japanese Bar and Restaurant
呢一間係地庫嘅居酒屋係銅鑼灣應該開業左一段時間,環境比較暗,佢晚市嘅價錢我覺得算係中上,唔算好平,但價錢同質素係成正比嘅😋呢一餐8個人食左$3000,但叫左好多野食,除翻開大約$300尾一個人❤️1️⃣ 刺身(單點嘅🍣)我地叫左鮮帶子,中拖羅,大拖羅 ,赤身,鰤魚腩 ,左口魚裙邊同北海道海膽🤭我覺得個海膽真係超好食,鮮甜無苦味,而且佢全部刺身都食得出好新鮮👍🏻貴得黎有質素🤑😂2️⃣ 串燒 (單點嘅🍢)串燒就叫得比較多,有地雞串,鳥手羽燒,雞腎,雞肝,雞軟骨,雞肉丸,牛舌 etc. 佢啲串燒overall 我覺得就正常,無話好特別😂3️⃣沙律🥗🤍沙律就叫左個軟殼蟹蟹籽沙律同蟹肉蟹籽豆腐野菜沙律😋⭐️佢個配搭我覺得超開胃同好清新,青瓜絲同蟹籽一齊食個口感同味道都好好☺️ 4️⃣壽司卷🍣🍙香蔥吞拿魚腩帶子魚籽卷同埋花杯松葉蟹肉魚籽卷,呢兩個壽司卷我都覺得好好食!❤️同幾特別🤭個松葉蟹肉好鮮甜✨5️⃣其他😛✨我哋叫咗明太子玉子燒,螢光魷魚,蟹膏松葉蟹炒飯🦀同埋番薯天婦羅等等。我覺得最好食係個蟹膏松葉蟹炒飯✨🫶🏻真係超足料👍🏻😋而且蟹膏好香口超開胃,其次就係明太子玉子燒,不過佢係屬於偏甜嘅玉子燒,有啲人未必接受到鹹甜嘅配搭

1️⃣ 刺身(單點嘅🍣)
我地叫左鮮帶子,中拖羅,大拖羅 ,赤身,鰤魚腩

2️⃣ 串燒 (單點嘅🍢)

3️⃣沙律🥗🤍

4️⃣壽司卷🍣🍙

5️⃣其他😛✨
我哋叫咗明太子玉子燒,螢光魷魚,蟹膏松葉蟹炒飯🦀同埋番薯天婦羅等等。我覺得最好食係個蟹膏松葉蟹炒飯✨🫶🏻真係超足料👍🏻😋而且蟹膏好香口超開胃,其次就係明太子玉子燒,不過佢係屬於偏甜嘅玉子燒,有啲人未必接受到鹹甜嘅配搭😂個螢光魷魚同埋番薯天婦羅我就覺得一般,因為我個人覺得個螢光魷魚好腥🦑😵‍💫同埋番薯天婦羅🍠都整得唔夠淋,咬落去比較硬身☹️

✨推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️️️️🌟 (滿分五粒星,⭐️=一粒星🌟=半粒星)