2022-08-06 146 瀏覽
呢一日約咗朋友食飯,朋友話上網見到人哋講呢間餐廳好好食咁,好似好出名,於是我哋就話book嚟試吓,佢冇得上網訂位,早幾日已經打電話去book,不過可能因為星期五比較full,早啲嘅食飯時間已經冇晒位,唯有book 8:30。呢度係上樓嘅餐廳,如果唔係人哋介紹真係會知,不過上到去一開門已經見到好多人,都有其他人同我哋一樣book 8:30,應該真係幾受歡迎啊!坐低之後就睇吓叫咩食,我哋望吓周圍嘅枱,差唔多每台都有叫火山排骨(應該係呢度嘅招牌菜?)不過平時食泰國嘢其實我未見過呢道菜😹 見到個個都食,我哋都有諗係咪應該叫一個,不過今次只係得我同朋友兩個人,見到人哋好大碟應該食唔晒。最後我哋叫咗沙嗲串燒、泰式生蝦、炸蝦餅、煎薄餅、最特別嘅係咖喱三重奏!🥘 真係一次過可以滿足三個願望!啱晒選擇困難症嘅我😂😂 一個煲就有齊晒紅咖喱、青咖喱、黃咖喱,仲要三隻都非常好食!佢呢個煲係跟咗蒜蓉包粒嘅,亦都係第一次咁樣吉住點嚟食,好似人哋食芝士火鍋支叉咁😆 有趣又好食!呢個值得推介! 不過唯一失望係個煎薄餅反而係剪得太趣,有少少硬,冇乜平時煙靭嘅口感,亦都變得冇咁索汁!

炸蝦餅
沙嗲串燒