2022-05-27 42 瀏覽
🇭🇰 銅鑼灣-Steak Bar成日去銅鑼灣都覺得登龍街有好多嘢食😍最近就俾我見到SteakBar做緊優惠~~有個幾抵食既2人餐都係$499,仲要有得送埋牛舌😆所以就去咗同朋友仔試吓🤘🏻hehe我最鍾意捐窿捐罅搵優惠🤗⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🔳環境:環境不算好大,但每台位置空間都好充足,職員服務都好有禮貌,會主動介紹做緊咩優惠👍🏻👅二人套餐(⭐8/10) $499🔹吉列炸牛扒(⭐7/10) 外皮本身已經脆卜卜,再放上石板到燒,令到成個炸牛扒更加鬆脆,自己控制生熟程度,唔使燒好耐就食得,肉質不錯,咬落唔會話好韌☺️同埋份量都算幾大碟~🔹香煎比目魚柳(⭐9/10) 一雙碟見到咁大塊比目魚,真係心心眼🫶🏻肉質勁滑嫩~~而且佢煎得外脆內軟既感覺(睇相都見到佢煎到金黃色)😻同埋食得出好新鮮,唔會話有腥嘅味道👍🏻🔹日式章魚小丸子(⭐7/10) 有四大粒嘅章魚小丸子,食落唔會話好粉,同埋外皮都好脆👍🏻🔹黑松露薯條(⭐8/10) 薯條炸得超脆同埋熱辣辣,再加上黑松露粉,味道上又昇華咗,本身小編唔鍾意食黑松露味 成日覺得會有臭味~~但呢個我又ok
🇭🇰 銅鑼灣-Steak Bar

👅二人套餐(⭐8/10) $499

🔹吉列炸牛扒(⭐7/10)

🔹香煎比目魚柳(⭐9/10)

🔹日式章魚小丸子(⭐7/10)
有四大粒嘅章魚小丸子,食落唔會話好粉,同埋外皮都好脆👍🏻

🔹黑松露薯條(⭐8/10)
薯條炸得超脆同埋熱辣辣,再加上黑松露粉,味道上又昇華咗,本身小編唔鍾意食黑松露味 成日覺得會有臭味~~但呢個我又ok喎 唔知點解覺得幾好食添🤣不過如果佢再多啲黑松露嘅粉就好😎

🔹額外附送牛舌(⭐9/10)
切得好薄,輕煎幾下就可以食得,而且佢已經調咗味,味道啱啱好又食到牛味,食落好爽口,又唔會好韌👍🏻

🔹兩杯飲品:蜜桃梳打 荔枝梳打
兩杯飲品雖然冇得少甜但都唔會話太甜,而且好有汽,味道絕對唔會話好假嘅水果味 好好飲同好清爽😻飲梳打絕對開胃同埋解油膩感👏🏻

⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗

🎏地址:Steak Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #steakbar #吉列牛 @steakbarhk

吉列牛
吉列牛