2020-06-08 271 瀏覽
今晚同朋友兩個講起好耐冇食過刺身啦,就即興走上去銅鑼灣廣場嘅一間日式放題,又咁啱有位可以食到~兩個人都安排到一張四人枱,夠晒闊落,叫多啲野食都放得到。坐低咗之後先望一望點餐紙,叫咗一輪刺身同壽司🍣先。刺身推薦大赤蝦同帶子啊!!!非常厚肉同大大隻,encore咗兩次!其他刺身都係不過不失嘅水準啦!因為我哋兩個女仔怕食太多飯會飽肚就冇叫太多壽司同手卷,不過都好推薦火炙芝士蟹棒壽司,仲有海膽手卷(係見到隔離枱叫個飯好細個所以先敢點haha)然後走出去熟食區兜個圈,都有好多選擇喎!除咗日式前菜小食之外,仲有自助沙律、中式小食、甜品水果區、驚喜嘅係竟然有焦糖爆谷同芝士撻!返去叫埋熟食先。熟食水準都唔錯,比較推薦嘅有羊架🐏、燒菠蘿🍍、天婦羅蝦🍤⋯⋯最後我哋仲叫咗人哋食放題唔會叫嘅肥牛鍋🤣,但竟然係幾好味!最後每人可以自選一款雪糕,真係食到「反晒艇」,好滿足啊!

坐低咗之後先望一望點餐紙,叫咗一輪刺身壽司🍣先。刺身推薦大赤蝦同帶子啊!!!非常厚肉同大大隻,encore咗兩次!其他刺身都係不過不失嘅水準啦!
刺身

飲品區

羊架
熟食
肥牛鍋

最後每人可以自選一款雪糕,真係食到「反晒艇」,好滿足啊!
雪糕
刺身