一直都冇留意原來銅鑼灣伊榮街開咗間藍白色為主調嘅Cafe,牆身仲有人手畫嘅壁畫,超有文青氣息✨呢日約咗朋友嚟呢度食個lunch抖下氣,靜靜地真係幾舒服㗎🥰🌟𝐇𝐨𝐠𝐚𝐧 𝐁𝐫𝐞𝐤𝐤𝐢𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟏𝟒𝟖呢個早餐拼盤好豐富🤤有酸種麵包、煙肉🥓、煙三文魚、奶油什菌、炒蛋同沙律菜🥗酸種麵包外脆內煙韌,煙肉煎得幾香脆,不過最鍾意係奶油什菌同炒蛋,什菌好香牛油味,而炒蛋都係超滑身,配埋酸種麵包一齊食好滿足🤤🌟𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟏𝟖第一次喺Cafe食鷹嘴豆泥多士😆同樣係酸種麵包,上層有厚厚嘅鷹嘴豆泥,再配上兩隻水煮蛋、煙三文魚同沙律菜,一咬落去口感好豐富🥰鷹嘴豆泥同平時中東菜嗰種有啲唔同,呢隻食落冇咁細滑,反而有少少薯蓉嘅質感😳幾特別~整體都好夾!🌟𝐁𝐫𝐢𝐨𝐜𝐡𝐞 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟎𝟖呢個係餐廳招牌嘅法式多士😋兩大件金黃色嘅多士配上淡意大利芝士、海鹽焦糖、肉桂脆脆同雜莓醬,賣相真係一流✨餐廳特登用鬆軟綿密嘅布里歐麵包,第一啖食落去外層做得好香脆!😍微焦嘅感覺好正😚而中間嘅麵包好香蛋味同牛油味,質感軟熟,配埋生果、淡意大利芝士同焦糖醬一齊食真係邪惡得嚟好正😈🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆

🌟𝐇𝐨𝐠𝐚𝐧 𝐁𝐫𝐞𝐤𝐤𝐢𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞 $𝟏𝟒𝟖

🌟𝐇𝐮𝐦𝐦𝐮𝐬 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟏𝟖

🌟𝐁𝐫𝐢𝐨𝐜𝐡𝐞 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟎𝟖

🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞🍫 (跟餐+$𝟑𝟐)
伯爵茶朱古力好精緻✨飲落雖然朱古力味唔係好濃,但飲落好細滑,而且有淡淡伯爵茶味😌

🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (跟餐+$𝟑𝟐)
我呢杯伯爵茶鮮奶就比較重茶香味,飲落好舒服又唔會甜🥰