餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

早2日同個中學老師一齊聚舊😛去左位於銅鑼灣糖街穩世印尼餐廳食lunch☺️燒雞三色飯燒雞外皮燒雞的肉質很嫩滑,搭配適當的調味料,口感更加豐富 三色飯有斑斕椰汁黃薑味😅形狀似金字塔😜飯好煙靭😑口感順滑細白鬚牛丸以牛肉為主要成分製作而成的丸子😁牛丸很有彈性的口感和濃郁的牛肉味道,使得湯粉更加美味😋印尼小食拼盤有豆腐、雞翼、黃豆糕、秋葵我覺得最好食係豆腐~因為炸至金黃酥脆的😆它們的外皮酥脆,內部柔軟綿密😗黑糯米特飲帶有濃郁的黑糯米風味,口感濃稠而順滑。它的甜味適中,並且添加了椰漿或椰糖等配料,使其更加豐富和香甜😙青檸梳打清新酸甜~加青檸注入咗青檸風味😄環境~外面係賣印尼食品😁裡面係餐廳🍴環境好細座位唔多😑老闆係印尼人🤪服務態度算幾好😜而牆壁上掛著傳統的印尼藝術品,如傳木雕或壁畫😇整體嚟講~食物唔錯😑假期應該好多姐姐👧🏼係到happy gathering 😅

燒雞三色飯
燒雞外皮燒雞的肉質很嫩滑,搭配適當的調味料,口感更加豐富
三色飯有斑斕椰汁黃薑味😅形狀似金字塔😜飯好煙靭😑口感順滑

印尼小食拼盤
有豆腐、雞翼、黃豆糕、秋葵

青檸梳打
清新酸甜~加青檸注入咗青檸風味😄