2022-11-28 100 瀏覽
男朋友瞓唔著,突然話肚餓去食宵夜,去銅鑼灣的"打吡餐廳酒吧"。呢間餐廳1983年開業的,大過我添呀!餐廳係以紅磚牆及木製傢俱營造懷舊感覺的英式酒吧,燈光偏暗,氣氛一流,供應多款惹味的環球美食。憑星期五仲有liveband欣賞,可以一邊睇表現,一邊享受食物。睇呢男朋友真係好肚餓,叫左一碟意粉和豬手。龍蝦汁海鮮意粉$128 有蝦,魷魚和蜆肉,材料好多,龍蝦汁有好濃的蝦味,配彈牙意粉一齊食,非常好味!脆皮德國鹹豬手$198 大廚將豬手起骨切件,方便客人食,豬手外皮脆卜卜,非常香口,可以點茄醬和千島醬食,配菜仲有薯蓉,夾埋一齊食都好正!我唔太識飲酒,所以點左杯Yellow Submarine $98 用蛋酒,桃,橙汁,青檸調製而成的,味道偏甜,好易入口。啤酒就男朋友飲。