2023-05-22 514 瀏覽
銅鑼灣樓上人氣扒房😆當日平日夜晚黎到,估唔到都幾多人,差唔多full晒,可能因為做緊Promotion,Dinner set有65折,野飲仲有買一送一,好多Cocktail啊Mocktail啊紅白酒啤酒都有,都算幾抵食幾抵飲😆《Set Dinner For 2 $898》呢個價錢係未折架,仲有65折😆《是日餐湯》當日既餐湯係蘑菇湯,飲得岀係蘑菇蓉打成,係幾好飲既,仲配左一舊麵包片俾你點黎食😆《香蒜蟹肉伴烤意大利青瓜》呢份蟹肉伴青瓜份量睇落好細,但其實都夠兩個人食,用左熟既青瓜,個人覺得好食過生青瓜,呢個配搭幾好食,蟹肉一梳梳,烤左既意大利青瓜食落會比較淋身,好夾!《燒美國12安士安格斯西冷扒配黑松露薯蓉》呢份安格斯西冷扒揀左三成熟,真係做到三成,因為出面有啲餐廳會係三成變五成,但呢到唔會,肉質黎講都算唔錯,牛肉味幾香,略嫌有少少多筋🙈黑松露薯蓉份量唔算太多,食晒都唔會太飽肚,淡淡黑松露香,薯蓉都幾滑身👍🏻《香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽 +$58》呢份龍蝦汁扁意粉🍝整得唔錯,意粉掛滿龍蝦汁,又唔會覺得膩,帶子幾彈牙,肉質鮮嫩,係好食既!《Tropical Punch $68》呢杯

《Set Dinner For 2 $898》

《燒美國12安士安格斯西冷扒配黑松露薯蓉》

《香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽 +$58》
香煎北海道帶子龍蝦汁扁意粉配三文魚籽

《Tropical Punch $68》
呢杯Tropical Punch係無酒精既,加左菠蘿汁,蜜瓜同熱情果蓉,熱情果味幾岀,好好飲,推薦😆
Mocktail

《Breakfast@Tiffany‘s $68》
呢杯都係Mocktail,成杯都係天藍色,好靚,打卡一流👍🏻主要加左雲尼拿糖漿,檸檬汁同雪碧,味道可能因為有雪碧既關係會有少少偏甜,飲落其實係正常lemonade,都唔錯!
Tiramisu

《Tiramisu》
呢度嘅Tiramisu係冇酒味個種,啲creamy打得幾滑身,但入面塊手指餅可以再浸淋少少,加多啲咖啡味會更好🤏🏻
是日甜品

《是日甜品
當日既甜品係士多啤梨蛋糕,食落酸酸甜甜都唔錯,不過稍為甜咗少少😂

值得一讚嘅係呢度嘅服務態度唔錯,過程中都有不斷問我哋今日嘅食物質素o唔ok,幾用心🙈由於當日係黎慶祝朋友生日,蛋糕碟上都有寫Happy Birthday字句,店員都主動幫我地影相,同朋友講生日快樂,態度非常之好👍🏻

The Grill Room
銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓

[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️⭐️