銅鑼灣閒閒地食個牛扒都真係好貴⋯⋯登龍街不嬲都出名多嘢食,不過同時間亦都出名貴。之前仲食緊lobster and burger,估唔到轉左工一年,事過境遷,竟然變咗間牛扒餐廳🍴初初都有卻步,但望真啲個餐牌,其實價錢相當實惠所以就衝左入去食。因為見到有白飯嘅原故,所以冇叫到小食,只係叫咗兩個主餐。Set C 頂級板腱牛扒~限量版其實另外點咗安格斯牛扒,安格斯牛扒比較諗身小小,但我鍾意食呢個多啲因為佢甜啲。肉質講唔上入口即溶,但五成熟來說,非常易咬,肉質鮮甜。切一小塊沾上右下角的海鹽,正唔記得咗提添沙律都非常新鮮!如果有更多炸蒜片會更開心Set B 安格斯西冷牛扒安格斯牛肉肥瘦適中,份量配上白飯非常夠飽!不過今次略嫌熟咗少少。特別想講呢個飯同味素其實幾好食,仲有個凍豆腐都好滑。你間餐廳好受歡迎,其實就唔係坐得好耐,不過環境幾舒服!最緊要就算有人食炸牛排,但唔會有一大浸油煙味!俾個字!今晚好滿足,依家轉攻老虎🐯堂!
所以就衝左入去食。

因為見到有白飯嘅原故,所以冇叫到小食,只係叫咗兩個主餐。

Set C 頂級板腱牛扒~限量版
頂級板腱牛扒

唔記得咗提添沙律都非常新鮮!
如果有更多炸蒜片會更開心

Set B 安格斯西冷牛扒

安格斯西冷牛扒
安格斯牛肉肥瘦適中,份量配上白飯非常夠飽!

字!

今晚好滿足,依家轉攻老虎🐯堂!

2018-07-26
頂級板腱牛扒