餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2023-09-04 68 瀏覽
📍銅鑼灣 班蘭葉印尼餐廳突然發覺除咗印尼撈麵我都未試過其他印尼嘢😂 今次一於就揀間印尼菜try try 佢🤓 我哋係星期日去,現場都好多印尼姐姐排隊,相信呢間都幾正宗啦😝 不過要特別留意,星期日佢哋唔提供炒飯炒麵❌ 啦斯啦媽班蘭飯 $88配料有好多,包括炸雞件,炸蛋🥚,辣椒魚仔,脆魚仔,花生,炸豆腐,炸天貝,青瓜同蕃茄🍅 班蘭飯好香班蘭味,食得出係用新鮮班蘭葉整嘅😍 炸雞超級juicy,比起一般連鎖店嘅炸雞更加多汁👍🏻 炸蛋係全熟蛋,原本以為會流心😂 炸天豆係一種炸嘅黃豆餅小食,同炸豆腐一樣本身無乜調味,係食返食材本身嘅味道👅 炸雞脾椰漿飯 $78配料都有唔少,包括炸雞髀🍗,辣椒魚仔,炸豆腐,炸天貝,青瓜同蕃茄🍅 椰漿飯食落比較濕潤,落咗椰漿,香茅,薑片去煮,所以比起一般椰漿飯呢度仲多咗股淡淡嘅香茅味👍🏻 辣椒魚仔送飯一流,食落甜甜辣辣,大約小辣程度🌶️ 炸脾炸到有少少乾身,個皮超級脆⭐️班蘭千層糕 $25煙韌控必嗌📢 超級香班蘭同椰汁味,又唔會好甜😋 越咬嗰2款材料嘅味就越出🤪 好食!
📍銅鑼灣 班蘭葉印尼餐廳

啦斯啦媽班蘭飯 $88