餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2021-08-11 130 瀏覽
今晚客人約我銅鑼灣食飯,乜咁啱吖又係食日本菜吖 …. 哈哈 ~~ 可能係奧運閉幕後群症。話時話印象中曾經食過呢間,位於金百利廣場七樓,收工過嚟好方便。提供多元化日式食物,基本上諗到都有,刺生、壽司、壽司卷、手卷等,價錢一律都不算很貴。另外亦有鍋物、冷麵、拉麵、鍋飯等等熱食。照顧曬不同口味嘅朋友仔。至於我今日不算太肚餓,所以先點了份「冰梅蕃茄沙律」。沙律甜甜酸酸,開胃前菜。然後再叫了幾款壽司及海膽帶子卷。壽司包括:鱆紅、活立魚、油甘魚、北寄貝沙律 ,價錢大概$10-$16不等,不算貴。最後,推介必食板燒香蒜牛舌,鐵板上熱辣辣,超級香噴噴,而食落十分惹味😋。
今晚客人約我銅鑼灣食飯,乜咁啱吖
又係食日本菜吖
…. 哈哈 ~~ 可能係奧運閉幕後群症。

提供多元化日式食物,基本上諗到都有,刺生、壽司壽司卷、手卷等,價錢一律都不算很貴。

冰梅蕃茄沙律

壽司 / 海瞻帶子卷