2022-09-24 40 瀏覽
如果食飯時間喺銅鑼灣想搵一間靚靚哋,質素又唔錯嘅餐廳,同朋友慢慢緊食個午餐,其實都幾難😵不過上次就發掘左喺銅鑼灣咁繁忙嘅地帶,都有一間非常打卡able質素高嘅Cafe!😋🖤波菜雞肉忌廉意大利飯 $89菠菜香味幾重,食落去都有一陣蔬菜味,但係清新甜嘅,唔會好大浸草青味~雞肉都幾厚肉,肉質鮮甜 ,成個飯味道都唔錯!不過份量就唔算太多,男仔食就未必夠飽啦🤔龍蝦汁大蝦意大利麵 $128頭先嗰款就比較清淡啲,呢一個就啱晒鍾意口味比較重嘅朋友,香濃嘅龍蝦汁,有一種酸甜香味,蝦肉新鮮彈牙😎幾好食!不過一樣份量就唔算太多啦~~午餐仲跟咗一個餐湯,嗰日嘅蘑菇湯😊真係好出色!!有一種粟米濃湯嘅感覺,比較濃稠酒味道比較甜,好飲❤️❤️❤️價錢就有特飲,我就叫咗彩虹梳打同蜂蜜檸檬梳打,彩虹梳打有啲似雜果賓治咁,賣相顏色豐富真係幾靚😚蜂蜜檸檬梳打我自己就好鍾意,檸檬嘅嗰種甜度適中,有一種以前細個食蜂蜜糖嗰種咁😂但同時亦都有檸檬嗰種酸味中和~~餐廳環境真係好靚,充滿左粉紅色嘅花花同裝飾品😍女仔打卡真係幾好嘅選擇!另外,特別一讚服務真係好好,嗰日樓面得一位哥哥仔係侍應,真係好有禮貌態度好好👍🏻😌

波菜雞肉忌廉意大利飯 $89

龍蝦汁大蝦意大利麵 $128