2018-05-01 200 瀏覽
老公同我一樣早收工,行咗陣街,係zara購物完就去醫肚。我地一齊見到釜飯,一齊指住問咩黎架?上去睇吓囉⋯⋯一上去先知,原來係日式煲仔飯,都係第一次見。咁特別,即管入去試下。餐廳環境裝修都OK,適合拍拖/小型聚會。我地兩個有細細地嘅卡位坐。餐牌除左飯,仲有好多第一次見的小食,啱晒鍾意試新嘢嘅我。選擇太多,樣樣都想試,我索性叫店員推薦吓。佢都好細心咁講,唔hard sell,幾好!首先叫了第一次見的「香芒薄餅卷」,賣相一流,蟹子勁新鮮勁脆,芒果超甜,薄餅帶牛油香味,整體口感十分豐富!第一次見呢個「日本紫薯蓉拌薯仔沙律」,樣子超級討好,有珍珠糖裝飾添呀!勁多蟹子,超闊佬!軟的薯蓉+紫薯蓉,併脆卜卜蟹子!超正!最估唔到嘅係原來撈埋紅豆蓉,個味道可以咁特別!係又鹹又甜,不過好味!平時一般都係食三文魚或油甘魚魚鮫,今次第一次試藍鰭吞拿魚,結果係仲好味!一D都唔腥!魚油香味一絕!餐廳都燒得好香口,醬汁啱啱好又醒胃!食到b仔lam lam脷主食釜飯叫咗帶子鵝肝味,等沙漏一分鐘後,打開勁香,係無咁熱氣嘅煲仔飯!食到尾,店員仲教我地倒湯入去整茶漬飯!Nice另外叫了兩杯梳打特飲,青蘋果和荔枝味,好似比一般

餐牌除左飯,仲有好多第一次見的小食,啱晒鍾意試新嘢嘅我。

藍鰭吞拿魚魚鮫

青蘋果梳打
荔枝梳打
另外叫了兩杯梳打特飲,青蘋果和荔枝味,好似比一般多氣,好解渴

2018-04-26
藍鰭吞拿魚魚鮫