餐廳: 小曼谷泰國美食站
資訊:

2023-05-02 326 瀏覽
<小曼谷泰國美食站> 重現泰國風味的餐廳🔥💯小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰💰💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️原隻菠蘿海鮮炒飯🍍🍚 $198 💯✨推薦菜式✨ 原隻菠蘿呈上嘅海鮮炒飯,每啖飯都均勻吸收菠蘿嘅甜味,每啖食落口都係甜甜酸酸嘅菠蘿味,但又同時保留炒飯個鑊氣味 雙重享受👍🏻👍🏻⭐️ 而且海鮮全部都真材實料 蝦,魷魚,帶子一一送到你面前🤤泰式鮮蝦粉金邊粉 $138✨經典菜式✨ 金邊粉基本上所有泰式餐廳都提供,但係呢到食嘅就係一份鮮味同埋質素真係無得彈,麵質有口感 爽口 唔會太淋👍🏻 每舊蝦都大大舊🤤最岩中意食海鮮又中意食粉嘅人😊小曼谷炒米粉 $138✨驚喜之選✨ 個炒米粉初初上到黎個時一度以為佢係星洲炒米,但食落係兩回事🫢 材料佢選用左蟹柳,札肉,豬頸肉,蝦,最令我深刻係札肉嘅味道,非常到位,咸道適中,帶領著成道菜嘅味道👍🏻👍🏻而且個米粉帶著少少咖喱味,個陣味就好似我到左泰國食米炒咁!🤤泰皇咖喱法包軟殼蟹 $268💯滿分之作💯 法包裝著滿滿嘅咖喱,將軟殼蟹沉落咖喱,將咖喱汁徹底包住啲蟹🤤一啖入口 軟殼蟹
<小曼谷泰國美食站> 重現泰國風味的餐廳🔥💯

小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02舖

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: 💰💰💰
抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

原隻菠蘿海鮮炒飯🍍🍚 $198 💯

泰式鮮蝦粉金邊粉 $138

小曼谷炒米粉 $138

泰皇咖喱法包軟殼蟹 $268
💯滿分之作💯 法包裝著滿滿嘅咖喱,將軟殼蟹沉落咖喱,將咖喱汁徹底包住啲蟹🤤一啖入口 軟殼蟹吸收左咖喱嘅甜味 然後蟹嘅鮮味被咖喱包著 係咖喱甜味後搶閘衝出黎 帶黎唔同層次味道刺激💥 呢陣味真係令人想返轉頭瘋狂食🤤 最後個法包將佢切開 由於佢一開始就裝著咖喱 咖喱味已經完全融入哂法包到 啖啖咖喱同浸到淋哂嘅法包 真係絕配❤️👍🏻

泰式鐵板蠔餅 $188
❤️個人推薦❤️ 呢個蠔餅比到驚喜我 首先每隻蠔都大大舊 又炸得金黃酥脆 而且又炸到超級厚🤤啖啖都係蠔 我真係超中意🤤

明爐香檸汁蒸桂花魚 $278
🌶️開胃菜式🌶️ 桂花魚皮嫩肉滑 再加上酸酸辣辣嘅醬汁 真係超級開胃 而且一路用火興住條魚 擺耐左都唔會變凍 而且魚肉亦無因為咁變老左 而係保持住一樣嫩滑🤤🤤
原隻菠蘿海鮮炒飯
泰式鮮蝦炒金邊粉