2018-06-13 1368 瀏覽
日前從同事口中得知已完成裝修工程,今日去食點心下午茶~兩點入座,唔洗等位~下午茶時間,餐紙同裝修前個張唔同咗,希望質素一樣就好~而家價錢統一$38: 可選一個主食加一個點心,另加每位茶錢$5。張餐紙內容係同午餐一樣的,但價錢平$6㗎!京式义燒包上枱時出晒煙,熱辣辣,個包軟熟,义燒餡調味適中,食完唔會覺得滯,好食喎!山竹牛肉球無諗過下午茶餐都有三粒,大大粒,又多腐竹!平時個啲得一片,要搶先有得食,哈哈~牛肉球好好食,出面好多都係粉球,呢粒咬落去好實在鳳爪排骨飯份量唔小,好多餸。但排骨就一般般,雪藏?入面粉紅色,但個質地係熟既,無咩肉味咁囉,鳳爪正常。但個飯底就唔錯喎,有咬口,軟硬適中仲有油香~上飯時跟咗碟菜甫,開胃,小酸帶微辣,有陣乳酸味上湯浸時菜食食下,老闆(應該係)走嚟問我地加唔加$1要碟菜,諗咗陣都係要咗,係好抵,只怕食唔晒,浪費食物。老闆話幾條唔係太多,但嚟到條條都好大條囉跟著平時唔食菜既同事幫手食咗一條!佢話好食!跟著我清咗碟菜~好食,煮得適中,外爽內軟,好清新~個上湯都好味,但個樣係淥菜水咁既色呢張就係推廣單張嘞~一至五日日唔同~不過唔知到幾時呢~$1真係好抵!埋單$43,飽
日前從同事口中得知已完成裝修工程,今日去食點心下午茶~

兩點入座,唔洗等位~

下午茶時間,餐紙同裝修前個張唔同咗,希望質素一樣就好~
張餐紙內容係同午餐一樣的,但價錢平$6㗎!

鳳爪排骨飯

鳳爪排骨飯

但個飯底就唔錯喎,有咬口,軟硬適中

仲有油香~

菜甫

上飯時跟咗碟菜甫,開胃,小酸帶微辣,有陣乳酸味

上湯浸時蔬

上湯浸時菜
老闆話幾條唔係太多,但嚟到條條都好大條囉

跟著平時唔食菜既同事幫手食咗一條!佢話好食!

呢張就係推廣單張嘞~一至五日日唔同~不過唔知到幾時呢~
$1真係好抵!

埋單$43,飽飽~
2018-06-13
下午茶