2022-10-29 125 瀏覽
終於試到西貢一間5🌟級水平嘅Omakase 餐廳, 我哋黃昏左右嚟到, 剛好影到日落海邊嘅美景📸, 到入夜景色 又是另一番風味💗。餐廳食材和煮法非常講究, 連用水都指定要使用來自日本的白神山地之水, 呢款超軟水口感順滑甘甜, 非常加分👍🏻晚市方面,有幾個和食晚餐Set, 我哋今次食嘅係set B & C。 前菜好豐富同埋精緻, 師父精選了今個月當造嘅食材精心炮製, 估唔到松葉蟹肉同蓮藕可以咁夾🤤, 兩種食材嘅鮮味互相配合得淋漓盡致; 醬油漬醃海老配合桃豆腐都非常出色, 一鹹一甜, 每一口都能衝擊味蕾,醬油漬醃過嘅海老份外鮮甜美味🦐, 口感爽脆彈牙。今晚壽司師傅發板了北寄貝、 厚切大拖羅、 赤身、 赤牡丹蝦、 左口魚、八爪魚、 白子、 香箱蟹及日本直送生蠔等等刺身和手握壽司, 食材新鮮🥢, 配料和醬汁嘅配搭都好用心思, 感受到廚師很用心將食物最美好的一面呈現給食家, 一路食一路覺得很感恩😋。小編一直很鍾情西京燒🐟, 此家做得非常有水準, 醃得剛剛好, 又燒得剛剛好, 鱈魚皮脆肉嫩, 五香馥郁,魚脂滿滿。美食旅程最後還有和牛壽喜燒和自家製魚湯, 入口即溶嘅A5和牛真係想食多幾片, 最後飲埋

美食旅程最後還有和牛壽喜燒和自家製魚湯, 入口即溶嘅A5和牛真係想食多幾片, 最後飲埋超鮮甜嘅魚湯作結,大滿足💗

~~~~~~~~
😋味道: 9/10
📸賣相: 9/10