2023-02-14 23 瀏覽
日光日白去諾士佛臺?🌞乜你唔知入面有個好岩打卡📸既綠洲咩?🏝餐廳🍽入面分左𝟐邊唔同特式既設計一邊係酒吧格局🍸,燈光比較暗,岩🥂飲酒🍻另一邊係白色為主🤍,有鳥籠打卡座位🦜相信大家都估到我會揀咩🤣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Tea Set ($428 for 2 • Mon - Fri ; $468 for 2 • Sat - Sun)(Savoury • Sweet • Tea or Coffee).▪Savoury 鹹點▫️蟹肉釀青瓜伴三文魚子🦀🥒🐟▫️水煮北海道🇯🇵刺身帶子伴唐辛子 • 木瓜莎莎醬 (帶子𝐉𝐮𝐦𝐛𝐨 𝐒𝐢𝐳𝐞🤍)▫️鰹魚湯浸溫泉蛋♨️配銀箔 • 黑松露醬🖤 (鰹魚湯🐟唔會過鹹,滑滑既蛋要𝟏啖啪💋)▫️西班牙🇪🇸火腿配金文畢芝士🧀 (配埋無花果食,清新𝐝,唔會得鹹味😝)▫️俄式紅酒🍷燴和牛🐃法包 (幾惹味,法包🥖脆脆).▪Sweet 甜品▫️日式綠茶提拉米蘇 🍵🍰▫️美式香蕉蛋糕🍌 (香蕉味濃,蛋糕體唔乾💦)▫️藍莓丹麥酥🫐 (好酥脆✨)▫️意式焦糖布甸🍮 (好滑滑,焦糖漿份量好多🤎)▫️英式鬆餅配士多啤梨果醬🍓 • 忌廉芝士🧀 (有加熱🔥
日光日白去諾士佛臺?🌞
乜你唔知入面有個好岩打卡📸既綠洲咩?🏝
餐廳🍽入面分左𝟐邊唔同特式既設計
一邊係酒吧格局🍸,燈光比較暗,岩🥂飲酒🍻
另一邊係白色為主🤍,有鳥籠打卡座位🦜
相信大家都估到我會揀咩🤣

▪Savoury 鹹點
▫️蟹肉釀青瓜伴三文魚子🦀🥒🐟
▫️俄式紅酒🍷燴和牛🐃法包 (幾惹味,法包🥖脆脆)

▪Sweet 甜品
▫️日式綠茶提拉米蘇 🍵🍰
▫️美式香蕉蛋糕🍌 (香蕉味濃,蛋糕體唔乾💦)
▫️藍莓丹麥酥🫐 (好酥脆✨)
▫️意式焦糖布甸🍮 (好滑滑,焦糖漿份量好多🤎)

▫️英式鬆餅配士多啤梨果醬🍓 • 忌廉芝士🧀 (有加熱🔥,上枱時店員哥哥仲提我地要襯熱食🌡,忌廉芝士有打鬆)

▪Tea or Coffee
▫️Rosebud Tea w/ Honey (加+$28)
𝐃𝐢𝐥𝐚𝐦𝐡 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 𝐓𝐞𝐚茶包🫖
仲有大量玫瑰花🌹,蜜糖自己加落杯🍯

▫️Pinocchio (加+$38)
(𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 • 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 • 𝐋𝐲𝐜𝐡𝐞𝐞 𝐎𝐨𝐥𝐨𝐧𝐠 𝐓𝐞𝐚)
飲落蘋果味🍎最出,帶少少荔枝香🤏🏻

如果想再𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐝可以揀𝐒𝐩𝐚𝐫𝐤𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐖𝐢𝐧𝐞🍾 𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐰 (加+$138)
整體黎講💁🏻‍♀️
我覺得鹹點造型上比較吸引😝
但食落就鹹甜都唔錯😎
同朋友邊食邊傾🫶🏻,唔覺唔覺就全部清晒🤭

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺我食個日天氣涼涼地🌬,店員哥哥好細心💕,主動提供暖水俾我地🔥
🔺如果夜晚🌙去坐另一邊,可以食住西餐🍽 / 生蠔🦪,飲下𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍹應該幾好𝐅𝐞𝐞𝐥🥰