2020-09-25 4207 瀏覽
好耐無食過韓國菜啦!今日lunch輪到我掉轉捉左個同事陪我去觀塘試呢間人氣小火焰韓式餐廳🔥等左大約10分鐘就有位啦~望住個餐牌非常十五十六,勁多野想食,眼闊肚窄🙈其實佢啲午餐好抵食,唔駛加一仲可以好平價錢追加唔同款既小食👍👍不過我同同事最後叫左個main menu上面既炸紫菜卷,蟹黃炒淮山麵,同埋芒果窩夫😂炸紫菜卷岩岩炸起熱辣辣,裡面係粉絲,外面脆裡面有趙口,口感幾特別👍 不過我比較貪心🤣 如果可以加埋爽口既野係裡面,例如韓式前菜有既白蘿蔔/黃瓜/芽菜/泡菜咁口感就會更豐富啦👏🏻平時既淮山麵通常都係湯煮,今次見到炒所以忍唔住試下😁不過實物同幅圖有D唔似😂 實物比圖片多汁,而且D汁幾重奶味幾creamy,感覺比較西式~面頭既蟹籽同蟹肉俾得非常唔吝嗇👍👏🏻 蟹肉有鮮味兼啖啖肉,加埋紅椒同瓜既爽脆,菇類既鮮味,同埋煮得岩岩好唔會太淋既淮山麵,感覺幾新鮮幾特別~窩夫一黎到就覺得個樣好吸引!😍材料非常多,有香濃既芒果雪糕,甜度十分高既芒果,脆脆既窩夫,配埋幼滑既cream同比較硬身既芝士粒,每啖都十分正🤤下次再食呢間一定要早D黎排隊攞位😝
等左大約10分鐘就有位啦~
望住個餐牌非常十五十六,勁多野想食,眼闊肚窄🙈
午餐餐牌

午餐或下午茶追加餐牌

炸紫菜卷
蟹黃炒淮山麵
平時既淮山麵通常都係湯煮,今次見到炒所以忍唔住試下😁
面頭既蟹籽同蟹肉俾得非常唔吝嗇👍👏🏻

窩夫一黎到就覺得個樣好吸引!😍