小火山 (已結業)

The Volcano
每次睇泰劇見到Fotfot係到食燒豬肉真係好吸引🇹🇭 呢間餐廳係全港可以食泰豬鍋既地方好特別🌍環境方面好似搭成一個個木制小屋咁🪵加上有Live Band 表演🎤感覺好似去左泰國夜市咁好氣氛❤️‍🔥 食物質素夠高又好Vibe岩曬鍾意泰國野又想試下新款式🗺️⭐️ 泰式豬梅花肉片 🥓梅花肉片肉質嫩滑😋輕輕係烤過上面烤熟就得出香甜焦香既效果🔥 配上四種自家泰式沾醬🌶️ 特別喜歡甜雞沾醬口味好地道 提升了豬肉既鮮度🥘⭐️ 小火山經典泰豬鍋拼盤 🍱一次過食到四款高質嘅豬肉Cut🤤 有肉眼梅花肉同豬頸肉等等😚 肉質各有不同由嫩滑到爽口🤪配上兩款火鍋湯底分別係香茅椰汁雞湯同埋小火山牛骨船湯🍲 兩款都超級地道同索曬入味❤️ 再加上蔬菜同埋金邊粉越煮越入味🥬 椰汁雞湯就比較清甜帶點香茅香氣🍀 船湯就夠曬道地🚢⭐️ 小火山三味刺身一口杯盛合 🍣有生蝦三文魚同埋宮城縣生蠔🦪肉質新鮮得黎泰式醬汁調味帶酸辣 🍊 令到海鮮唔會太單調⭐️ 炸蝦片配冬蔭蛋黃醬 🍘蝦片香脆得黎蛋黃醬係畫龍點睛嘅效果🍳 惹味得黎好溫和🤩 食到我不停要添醬😅⭐️ 勿跑扮 🥥⭐️ 十八碌扮 🍍分別係菠蘿同埋椰子沙冰🍧兩款都好消暑解渴夠夏日感覺🏖️ 特別喜歡菠蘿口味
⭐️ 泰式豬梅花肉片 🥓
⭐️ 炸蝦片配冬蔭蛋黃醬 🍘
勿跑扮
⭐️ 勿跑扮 🥥
⭐️ 十八碌扮 🍍
分別係菠蘿同埋椰子沙冰🍧兩款都好消暑解渴夠夏日感覺🏖️ 特別喜歡菠蘿口味比較清甜甜度好自然💛
蝶豆花芒果糯米飯
⭐️ 蝶豆花芒果糯米飯 🥭
一口一件比例岩岩好☺️芒果椰汁同糯米飯嘅比例同甜度好Perfect🤍
小火山經典泰豬鍋拼盤
蔬菜