2018-02-04 120 瀏覽
過年前的一個星期日,周圍都好多人又凍,選擇去了又一城行街,行到攰攰地三點半入咗去呢間食個下午茶。見到有二人Tea set就叫了, 佢有三層,頭一層有雪糕兩塊曲奇餅,中層有啲蛋糕,窩夫, 最底層係鹹點有兩個牛角包加腸仔。奉送兩杯伯爵茶,我哋三個人所以我在叫多杯咖啡。杯咖啡嚟到同埋啲茶嚟到嘅時候,我覺得中伏了...$38杯咖啡好細,個杯仲有啲咖啡漬好污糟嘅感覺,茶壺亦都係超細根本唔係兩個人嘅份量⋯⋯好啦,講重點,嘢食係唔好食嘅, 等咗半個鐘啲薯條又凍又硬,個Tiramisu係好似水咁樣流質嘅,但係味道係好味嘅.....其他牛角包又係又凍又硬唔知係咪新年唔夠人手嘅關係,啲嘢食退步左,等餐亦等左九個字 短期內應該唔會返轉頭

杯咖啡嚟到同埋啲茶嚟到嘅時候,我覺得中伏了...

2018-02-04