2016-07-05 518 瀏覽
朋友從外國回港旅遊逗留一段時間,相約食晚飯,看見這間新開不久的工廈餐廳,決定book位一試。去到餐廳,整體感覺有點像bar,非常寬敞,比預料中地方更大。去到因為留左位,所以可以即時入席。我地兩個女仔,研究左一輪menu,決定叫小食、主食share。筆記食過一次後,真心認為值得再去,而且有happy hour時段,一班人傾計、看球賽、飲杯野都絕對正!墨西哥風味脆烤雞翼,醬汁濃郁,酸酸甜甜,口感豐富,不過食多會有點「漏」。美國極黑毛豬,超厚身,勁大件。另外,加上多款蔬果作伴碟,有青瓜,蘋果及燈籠椒,好吸引又惹味。不過黑毛豬略為韌,希望下次食再次有改善。香脆薯條,絕對是筆記最愛,黑松露加上芝士粉,味道一流,食完想再食。
脆烤雞翼
美國極黑毛豬