觀塘午餐其中一樣最令人煩惱就係周圍都要等位,但今次去呢間餐廳空間比同區餐廳都大,如果一大班人搵食就啱哂啦😆環境🏠足球主題餐廳,周圍都掛住球衣,另設有室內同室外座位。如果多人建議坐室內,有幾張大長枱,15/16個人坐埋一齊食都無問題✅如果想曬下太陽都可以坐室外,眼見都有唔少四人梳化位🛋️總括而言座位上有唔少選擇,可以配合唔同需要👍🏻食物🍝Fish & Chips 炸魚薯條🐟炸魚薯條會配埋沙律,感覺無咁油膩👌🏻薯條熱辣辣咁上,都香口吸引嘅。至於炸魚想像中應該係大大份,但上菜時視覺上似魚柳條,食落唔算太有魚味,只可以話係香脆。份量上三樣加埋係足夠飽的,只係主角炸魚比較失色。Spicy Clams Tomato Linguine 香辣蕃茄蜆肉扁意粉🍅呢個意粉份量上反而比想像中大,上菜時已經見到成碟都堆滿意粉,食落時發現原來入面仲壓左好多意粉,如果細食嘅話應該2個女仔share食都得👯‍♀️味道方面意粉口感未至於彈牙但都可接受,有香濃蕃茄味,小辣但應該大部分人都可接受,而蜆肉食落都幾鮮同數量都唔少😋相對上會比較鍾意意粉多過炸魚薯條🤓💰呢2個餐各自都係$100+10%,另外仲送一杯飲品🍹考慮到呢間餐廳

環境🏠

食物🍝
Fish & Chips 炸魚薯條🐟

香辣蕃茄蜆肉扁意粉

💰呢2個餐各自都係$100+10%,另外仲送一杯飲品🍹考慮到呢間餐廳坐得舒服同可以一大班人一齊吹水一齊食,食物質素都還可,下次有機會可以再去🙌🏻
香辣蕃茄蜆肉扁意粉
2024-03-28 414 瀏覽
球類運動主題餐廳,有幾部大電視可觀賞英超、歐聯等足球賽事,亦都有鏢機、桌球枱、足球機等等,非常有氣氛睇波飲酒同用餐體驗都一流!!🏀🏈⚽🎯- 燒盲曹魚扒配白汁飲管粉 HK$158 🐟🍝鮮味清新集於一身!!燒盲曹魚肉質鮮嫩,魚油香氣十足,外皮燒得香脆。配上忌廉汁及檸汁調味,味道清新有奶香,可降低魚扒油膩感!!中間空心的飲管粉充滿彈性,口感十足好特別!!- 烤肉眼牛扒配芝士薯餅 HK$168 🥩高質牛扒薯餅拉絲!!肉眼熟度煎得恰到好處,表面燒出焦香網紋,肉質軟嫩但不過於鬆軟,肉汁非常豐富!!拌菜芝士薯餅超香脆,芝士仲可以拉絲,味道香濃口感香脆!!- 美式腸餡牛肝菌意粉 HK$138 🍝惹味美式腸!!美式腸入口口感偏硬,似沙樂美腸,搭配酸甜蕃茄汁及微香牛肝菌,非常惹味開胃!!- 牛油果乳酪燒雞墨西哥卷 HK$128 🌯
燒盲曹魚扒配白汁飲管粉

燒盲曹魚扒配白汁飲管粉
烤肉眼牛扒配芝士薯餅
美式腸餡牛肝菌意粉
2024-02-27 777 瀏覽
Kwun Tong has so many amazing restaurants and this is one of those that you should try.Their BBQ/Grilled food are amazing! The grilled pork rack that we ordered has this smokey flavor and it’s just yum!Not only they taste good, the portion is also huge! Look at how they stack 4 huge pieces of fish fillet for the fish and chips and how big the roasted chicken is!We didn’t know their portion is this big so we ordered each one, one main course 😂. We also ordered some snacks to share. We ended up ta

We didn’t know their portion is this big so we ordered each one, one main course 😂. We also ordered some snacks to share. We ended up taking away some of the food.

Overall we love the food, they are cooked to expectations and especially the meat, they are juicy and flavourful. Love the vibe as well.

🍽️ Buffalo Chicken Wings

🍽️ Gravy French Fries

🍽️ Fish and Chips

🍽️ Grilled Pork Rack

🍽️ Grilled Seabass with Clams

🍽️ Pancetta Tagliatelle Carbonara

🍽️ Beefy Mushroom Burger

🍽️ Roasted Spring Chicken

2024-02-23
  • The Stadium Combo
  • Beefy Mushroom Burger
  • Fish & Chips
  • Stadium  burger
2024-02-16 598 瀏覽
收爐啦!要搵個地方食餐好,聽師傅講今年九龍東係比較好運,於是上網睇吓觀塘區有乜美食,見到依間The Stadium西餐賣相吸引,我家公主都話嚟呢度食,於是就決定去依間餐廳,一入餐廳發現地方好大,水吧位於餐廳嘅中間,有部大電視對住水吧,係播英超足球,餐廳嘅牆身好多相架,相架入邊係有好多件唔同嘅波衫分別有籃球、欖球、足球等等,亦都有足球機供顧客玩,好適合一班大小朋友聚會嘅地方。不過可能多客嘅關係,服務員今日比較忙碌,服務質素有待改善。烤羊西冷扒配薯蓉(7成熟)羊扒夠鮮味又唔騷,非常Juicy烤肉眼牛扒配芝士薯餅(7成熟)牛扒好大件,肉夠嫩口,配芝士薯餅一流松露野菌闊條麵好香嘅松露味,闊條麵軟硬度適中炸魚薯條份量較少,如果可以多啲就好啦

烤羊西冷扒配薯蓉(7成熟)
羊扒夠鮮味又唔騷,非常Juicy

烤肉眼牛扒配芝士薯餅(7成熟)
牛扒好大件,肉夠嫩口,配芝士薯餅一流

松露野菌闊條麵
好香嘅松露味,闊條麵軟硬度適中

炸魚薯條
份量較少,如果可以多啲就好啦
2024-01-10 1080 瀏覽
今日同三五知己揾到間具有人氣嘅食店,心思思想分享下我哋嘅食玩經。首先,佢地個Baby pork ribs真係勁正👍!多汁㗎,肉質鬆化得嚟,啖啖肉嘅感覺真係太滿足啦!BBQ醬搽得啱啱好,唔會遮咗原味,配埋啲炭烤粟米,口感豐富得滯。呢啲嘢食得我一個keep住嘆,真係過癮呀!再嚟講吓個The Stadium Salad,色彩繽紛嘅樣子先攞眼,食落去酸酸甜甜,簡直係開胃至極。有無機蛋、櫻桃蕃茄、南瓜仔,食得出用心嘅搭配,留意到塊無花果,呢一點異色,簡直係點睛之筆。至於Themini mozzarella sticks同埋corn nuggets,啖啖芝士、粟米,喺聚會時嘅下酒菜就冇得輸,FLY得嚟又唔膩口,真係食極都唔會厭!總結吓,呢度嘅食物,份量足夠,質素正,環境又舒服,響呢度食飯真係開心到唔得咗!下次揾街坊,又識得喺邊個好地方優哉遊哉啦!🥳🍴✨

今次行過呢間餐廳,好奇之下就走咗入去試吓。店裏面強調舒適同悠閒,睇得出老闆用心喺每個細節👀。首先嚟個Mac and Cheese🧀,啖啖濃郁嘅芝士味真係米到爆炸,啖啖通心粉包住芝士,再加上黑松露同南瓜嘅混合香,融化喺口中間,勁享受!如果你鐘意芝士到無法自拔,跟我啦唔好走寶!然後我望嗮個Lamb Chop🐏,三件羊排真係闊氣嚟,外焦裡嫩,味道剛剛好,完美融入番茄同南瓜嘅清新中,係一個好搭配,不過記得同班body分享啦,唔好嗌實自己啊!當然唔少得點個Pizza,Barbecue Chicken Pizza🍕脆卜卜嘅底同香噴噴嘅頂料,唔使多讚,稱得上典型得黎又好食,但要係呢度我會再次揀Mac and Cheese,實話實講。最後Fresh Clams Cooked in White Wine,白酒醬青口😔,呢個就真係太輕身,食到最後有啲慘白無力,味道得嚟唔夠突出,份量仲細過其他菜式,可能佢哋應該要加把勁啦。總結,呢度嘅美食同貼心服務都令人覺得暖笠笠,鍾意簡單得意嘅朋友,試吓唔會後悔喇!🥰💯👌

2023-12-30 619 瀏覽
即慶 朋友想食西餐佢推介呢間The Wave嘅餐廳入去好熱鬧好多人食嘢飲嘢佈置用stadium theme 門口有部足球機玩 幾得意除咗有散叫Menu 仲有Drinks同Set Dinner Menu非常之適合放工鬆一鬆最令人驚喜嘅係上餐速度超快落單5分鐘倒有得食新鮮滾熱辣炸起 水準仲要唔差啲汁好好味 仲鍾意就係橙色辣辣哋嗰隻肉眼扒叫5成熟 啱啱好 肉汁juicy兩個人一個main 一個snack都好夠飽唔錯可以再encore
即慶 朋友想食西餐

炸物拼盤
肉眼扒
  • The Stadium Combo
2023-12-22 498 瀏覽
今晚慶祝朋友生日,最鍾意The Stadium地方夠大,坐得舒適, 所以揀呢度慶祝朋友生日今晚試咗豬手,份量夠大,豬手皮夠哂香脆,肉質香濃入味,肥而不膩另一款, 煙肉腸仔,就好啱,鍾意食腸仔嘅我,煙肉口感,軟硬適中,我覺得食鹹鹹地嘅煙肉,口感係令人,回味無窮香腸份量夠大,配埋d 沙律配菜一齊食,更加帶出腸仔嘅香味,另外配菜方面,用左d 薯蓉托底,薯蓉香滑美味,真係值得一試我嗰位生日嘅朋友,喺第一次嚟到, The Stadium呢間餐廳,佢都好滿意今晚嘅生日飯

美式豬手
美式豬手
2023-12-06 776 瀏覽
餐廳嘅裝修非常美式😎 連所有嘢食嘅份量都非常美式🤩大大份超抵食🤤啱晒成班朋友一齊分享🫶🏻睇住波🍻飲住啤酒咁樣渡過嚟到呢度當然要嗌佢嘅招牌斧頭扒🥩斧頭扒套餐 (4-6人份) 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙝𝙖𝙬𝙠 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠 𝘾𝙤𝙢𝙗𝙤 (4-6 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙣𝙨) 包括有四個餐湯🫕一大盤Caesar Salad🥗一大件1.4kg up 嘅斧頭扒🥩 仲有1/2 BBQ烤豬肋骨 🍖 水牛城雞翼🐓仲有烤好咗嘅蔬菜🌽🥦🍅🫑同埋大量嘅薯角🥔超級無敵咁豐富🫣可以點住肉汁😎慢慢食 斧頭扒叫咗五成熟烤到非常之香👍🏻特別好味嘅係豬肋骨😳 啲蔬菜✌🏻特別係粟米都好好食☺️ 全部沙律菜都好新鮮好爽口🌟🌟🌟🌟🌟🍟 黑松露薯條 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 薯條已經用松露油調味🥴每一條薯條都有松露嘅香味🤤加埋帕瑪森芝士🧀點埋松露蛋黃醬🫕 真係好食到停唔到口😍好大盤好滿足🌟🌟🌟🌟🌟🌟香草忌廉炒活藍青口 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝘽𝙡𝙪𝙚 𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡 佢用左用茴香、羅勒、辣椒和佩諾茴香酒加cream烹調而成🥘搭配大蒜麵包🥖🧄 好香🤌🏻而且啲青口都啖啖肉😚garlic bread都好脆😘點埋啲汁仲正🌟🌟🌟🌟🌟

嚟到呢度當然要嗌佢嘅招牌斧頭扒
🥩斧頭扒套餐 (4-6人份)
Tomahawk  Steak  Combo  斧頭扒套餐  (4-6人份)

包括有四個餐湯🫕一大盤Caesar Salad🥗

香草忌廉炒活藍青口
  • Tomahawk  Steak  Combo
  • 斧頭扒套餐
2023-11-23 571 瀏覽
最近和呢位大食的朋友去了一家以運動主題為特色的西式餐廳,這裡的裝修非常寬敞舒適,給人一種放鬆和愉悅的感覺。首先,讓我談談餐廳的裝修風格。餐廳以運動主題為設計概念,牆上掛滿了運動器材和運動明星的照片,營造出一種活力和動感的氛圍。內部空間非常寬敞,桌椅舒適,讓用餐環境更加愉悅和舒適。接下來是點餐的經歷和餐廳的菜品。我點了斧頭扒、燒烤雞肉披薩和鮑魚海膽意大利飯。每一道菜都非常出色,令人驚艷。斧頭扒是這家餐廳的招牌菜之一,肉質鮮嫩多汁,香氣四溢。燒烤雞肉披薩上的醬汁搭配得恰到好處,讓人垂涎欲滴。而鮑魚海膽意大利飯則展現了餐廳的創新和獨特之處,鮑魚的鮮甜與海膽的鮮味相互融合,為意大利飯帶來了豐富的口感和美味。無論是菜品的味道還是質量,這家餐廳絕對是令人滿意的。總體而言,這家運動主題的西式餐廳提供了一個舒適和活力兼具的用餐體驗。餐廳獨特的裝修風格和出色的菜品使其成為一個值得推薦的就餐地點。無論您是運動迷還是美食愛好者,這裡都將讓您度過一個愉快且美味的時刻。

2023-11-12
2023-11-08 738 瀏覽
咁啱去開The Wave 附近,就走入去睇下有乜好食,突然想食西餐,就揀左The Stadium。一入餐廳,見到地方好闊落,座位寬敞,同時又見到有桌球枱,可以打桌球真係好Chill,成間餐廳好美式feel,仲要坐滿晒人,坐低叫咗個炸魚薯條,同焦糖咖啡沙冰。魚柳炸得好脆,魚肉幾嫩滑。薯條一樣熱辣辣,又係炸得好脆,而且魚柳同薯條分量好足,食得好飽。焦糖咖啡又濃水香,甜度剛剛好,成個餐都唔錯。如果經過The Wave 附近唔知食乜好,呢間都唔錯,可以考慮。

2023-11-03 650 瀏覽
🧭獨特體驗:觀塘足球主題餐廳,專食漢堡、扒餐,過黎睇波啱哂🍳食物質素:漢堡好好食。而且佢個Lunch set係有個特色飲品,就係我影果個,又靚又好飲。如果想飲香港手工啤酒可以飲deadman🍴推薦搭配:食漢堡同薯條就啱🪑環境座位:勁大,不過如果假日黎,多人的話要book位,好旺場。佢有露天位,lunch時間過黎都影到下相。另外室內裝修都好花心思,佢有一啲吊係度的燈泡做打咭位,影相好好睇🚗交通:觀塘 the wave。好方便💰人頭費:150
🧭獨特體驗:觀塘足球主題餐廳,專食漢堡、扒餐,過黎睇波啱哂

🍴推薦搭配:食漢堡同薯條就啱

🚗交通:觀塘 the wave。好方便

💰人頭費:150
  • 漢堡同薯條
2023-10-29 570 瀏覽
一班朋友在觀塘吃飯,一定會提議Stadium(尤其球季,非常好氣氛)。這裡有很多電視機不停播放球賽,一邊看一邊吃一邊喝啤酒一邊聊天,很爽!另外,這裡有飛鏢機,桌上足球機和美式桌球枱提供球迷玩。記得以前在觀塘上班都會時常和同事到Stadium吃午飯,喜歡這裡環境和座位設置寬敞舒適,而且更有室外坐位,空間感十足。❈ 晚市套餐 - 原隻鮑魚海膽醬燉意大利飯 HK$258只是原隻鮑魚已經夠吸引,加上海膽醬燉意大利飯真的不得了。鮑魚新鮮,而且爽彈不韌。意大利飯外表軟滑,中心保留一點點硬度,加上海膽醬相當creamy香濃。值得一試!所有晚市套餐都包餐湯和飲料。❈ 晚市套餐 - T骨牛扒 (16oz) HK$388T骨牛扒上的烤紋非常吸引。牛扒厚身,烤至8成熟能鎖住肉汁非常juicy。❈ 斧頭扒套餐 (4-6人) HK$1480這個套餐非常豐富,包括4個湯,沙律,斧頭扒1.2kg, 半份豬肋骨,水牛城雞翼,4杯Mocktail。斧頭扒的肉味濃郁,肉質軟嫩juicy, 絕對有驚喜!

❈ 晚市套餐 - 原隻鮑魚海膽醬燉意大利飯 HK$258

❈ 晚市套餐 - T骨牛扒 (16oz) HK$388

❈ 斧頭扒套餐 (4-6人) HK$1480

• 斧頭扒套餐
  • T骨牛扒 (16oz)
  • 原隻鮑魚海膽醬燉意大利飯
2023-10-08 771 瀏覽
觀塘出名好多野食,今次揾到呢間運動主題既餐廳有好多好評,所以諗住試下,一上到去餐廳環境好大,係黑黑暗暗既feel,眼見到餐廳有好多吉位,但我地比waiter帶左去一個比較細既二人位,免得嘢食嚟到冇位擺,所以我哋唔敢叫好多嘢食。(不過食到最後發現,啲吉位一直都冇人坐)蕃茄肉丸意粉 其實同ikea差吾多烤爐魚配蜆雖然賣相幾靚,但食落冇咩味,好彩肉質吾(鞋)。旁邊啲蜆襯埋個汁係比較有味。呢杯啤酒好扺飲 。整體嚟講,冇OpenRice啲食評講到咁好食,性價比吾高,下次去觀塘都未必再食。

蕃茄肉丸意粉 其實同ikea差吾多

烤爐魚配蜆
雖然賣相幾靚,但食落冇咩味,好彩肉質吾(鞋)。
旁邊啲蜆襯埋個汁係比較有味。

呢杯啤酒好扺飲 。

2023-10-08 493 瀏覽
來過stadium 食dinner都好幾次,今次就係啱啱係附近試完姐妹裙,夜晚觀塘又冇咩選擇,於是就來食。食物水準都仲保持得唔錯,而份量來講都正常主菜:番薯肉丸意粉番茄肉丸入味,我就覺得幾好味,朋友就話略咸小食:沙律,有個吞拿魚小食凱撒沙律正正常常,吞拿魚小食幾特別所以食左先唔記得影相😂😂另外,服務態度都唔錯👍🏼環境氣氛都ok,不過平日夜晚通常都比較靜啲。如果平時有得睇波,可能氣氛會高漲啲?哈哈
食物水準都仲保持得唔錯,而份量來講都正常
主菜:番薯肉丸意粉
番茄肉丸入味,我就覺得幾好味,朋友就話略咸
小食:沙律,有個吞拿魚小食
凱撒沙律正正常常,吞拿魚小食幾特別
所以食左先唔記得影相😂😂
另外,服務態度都唔錯👍🏼
環境氣氛都ok,不過平日夜晚通常都比較靜啲。
如果平時有得睇波,可能氣氛會高漲啲?哈哈